Filosofování pod starým mohutným dubem
Malý odskok k seriálové tvorbě. Sjíždím momentálně seriál Pustina, už mám za sebou pátý díl a jsem nadšený. :-)
K nám prišiel Oldřich na bielom koni švihnutý Medardom.
Text příspěvku byl upraven 03.12.17 v 12:24
K nám Martin ještě nedorazil, asi ho zradila navigace. ;-) Po sněhu ani slechu, jenom nám spadla lávka.
Strom dočten, Pustina shlédnuta. :-)
Máš pravdu,pozrel som sa lepšie a je to "len" Oldrich.
Náš jazyk je bez "háčku na r", kupírovaný.
Text příspěvku byl upraven 03.12.17 v 13:29
denib: Nejspíš si ji někdy přečtu, ale nejprve si od toho středověku musím trochu odpočinout. :-)
Eicherik,inšpiroval si ma,pustil som si na youtube "Mráz".
A zatiaľ to vyzerá dobre.
denib: Mám to půjčené od ségry a chci to brzy vrátit. :-)
newtory: To jsem rád. Já jsem od tohoto Francouze ještě nic nečetl. :-)
My jsme měli sněhového Ondru, který se nám změnil, podle stavu chodníků a cest, na ledovou Ivu. :)
ŕŕŕ nenahradí řřř,jedna palička je kupírovaná zvuk je ochudobnený
navyše to naše ŕŕŕ sa hodí akurát tak do bubliny na komiksy.
P.S. Kam sa hrabe na řeřichu.
Text příspěvku byl upraven 03.12.17 v 15:44
O "ů" bych mohla povídat ... Mám ho ve jméně a pravidelně mi ten kroužek kdekdo zapomíná napsat. Dokonce když jsem dostala svojí první občanku, tak jsem jí hned musela vrátit, protože mi tam napsali ü místo ů. To bylo zklamání :-)
na poli logopedickém teď s ř válčí neteř ( 5 ). Slovenské pokusy jsou úsměvné, stejně tak mé pokusy o měkké l
Komu se líbil Nebeský strom, tomu doporučuji Pilíře země a Na věky věků. :-)
Dneska jsem dočetla Královský úděl o Přemyslu Otakaru II. Styl autorky je netypický. Chvilku čtenáře ukolébá popisem neutrálních všedních činností a najednou mu pár odstavci připomene, jak drsný byl středověk, jak krutě se zacházelo s lidmi. Opravdu dobrá kniha, i když není prvoplánovitě a líbivě čtivá.
To jste dobří, já ten strom ještě nemám přečtený, tak nějak to není psané úplně pro mě, mám to asi podobně jako makropulos, je to psané, tak jako vzletně, nebo co. Pilíře země mi přijdou, že jsou psány ještě jiným stylem.
Vložit příspěvek