Filosofování pod starým mohutným dubem
Eicherik: maminka mého manžela ( slovo tchýně bych zrušila) má na Silvestra narozeniny, takže jsme vždycky u ní a slavíme spíš to a večer většinou usnu s nejmladším. Nic moc silvestrovského.
Dudu: Bydlet se zvířaty je fajn. :-) Taky by se mi to líbilo. :-)
Moje sestra se odstěhovala na venkov a kromě dvou psů, nespočtu koček a domácích zvířat mají i tři koně. :-) Ale taky s nimi mají mnoho práce.
Hanka: To není špatný nápad a hodně lidí dělá buď výlet a nebo vycházku, ale je lepší to podniknout den před a nebo den po Silvestru. :-)
denib: Dočítám Mráz a je to hodně dobrý. Ty jsi mu dala taky pět hvězdiček, ale Kruh jsi ohodnotila už jen třemi. Je to o hodně slabší?
Eicherik: To ani ne. Myslím, že to vyšlo přibližně nastejno. Ale prostě co mě bavilo poprvé, už mě nebavilo podruhé. Nějak to pro mě už nemělo ten překvapivý náboj. Kdybych četla jenom Kruh, kdyby to byla samostatná kniha, asi bych ho hodnotila líp. Ale v sérii mi to přišlo trochu jako opakování, jestli mi rozumíš.
Také se dělají silvestrovské výstupy na různé, menší či větší, vrcholky naší země. U nás v Písku je to Mehelník v Píseckých horách a někdy i 1.ledna. Vím, že se chodí i na Boubín, máte taky něco takového ve vašem okolí? Několikrát jsme to šli, dříve i s běžkama. Letos nám ale vychází Silvestr na neděli a to jdeme na naše shromáždění v našem sboru církve bratrské.
denib: Rozumím. :-) Tak to do toho půjdu. :-) Mám rád kolovrátkovou muziku a když se mi něco líbí, tak mi nevadí, že je to pořád dokola stejný. :-D Většinou se toho nabažím až po dlouhé době. :-)
Marika: Ten výstup by se mi líbil. Bydlet někde na horách, tak bych do toho šel. Na jednu stranu mám rád pohodičku a lenošení ale na druhou stranu bych si dokázal užít i namáhavého výstupu a třeba i za deště. :-)
Eicherik: Některé věci můžu pořád dokola (třeba Agathu Christie) a některých se opravdu nabažím už po prvním čtení. Je to jen otázka vkusu :-)
denib: Rozumím. Taky ohodnotím knihu pěti hvězdami a tuším, že už ji nikdy do ruky nevezmu. A některé jiné beru do ruky často. :-) A taky tisíc lidí, tisíc chutí. :-)
Tu sérii Martina Servaze přečtu asi celou a taky se těším na Zkurvenej příběh od stejného autora. :-)
Eicherik: přesně. Taky mám ráda pohodu, kafíčko ... pak se zapřu a vyvezu golfky s dcerou na Poledník na Šumavě a pak tu pohodičku, když se zase vrátíme pěkně do tepla. Jo jo.
Ty Písecké hory jsou spíše takové kopečky, Mehelník má jen 632 m.
Jinak už pozítří startuje Knižní výzva 2018. :-)
Do výzvy 2019 by mohla být zařazena taky kategorie - kniha se sprostým slovem v názvu. :-D
Ja som sa bola prejsť počas vianočných sviatkov. Reku svieti slnko, treba si urobiť zásobu vitamínu D, kým sa dá. No, skoro som sa upiekla. Tuhá zima, len čo je pravda!
Denib, vďaka za podporu. Musím sa pochváliť, už som to začala plniť. Podľa hesla starší majú prednosť som si z tej haldy vybrala Vzestup člověka. Zatiaľ super.
Výzvy 2018 už se nemohu dočkat, syslim si tu knihu s vánoční tématikou.
Naias: chci začít pěkně 1.1. a ještě si protáhnout Vánoce.
denib: taky sprostá slova nee a doma za to stále bojuji.
denib: Tak to buď ráda, že nemáš televizi. :-)
Marbo: I když bude třeba pršet?
Eicherik: Je to zřejmě jeden z důvodů, proč mi televize nechybí :-) A možná i jeden z důvodů, proč mě neláká číst Zkurvenej příběh ...
Vložit příspěvek