Filosofování pod starým mohutným dubem

k tématu údajného indexu, tedy seznamu "zakázaných" knih:
Na tohle téma se diskutovalo málem přesně před rokem. Existuje na to speciální diskusní vlákno, které vám ale pochopitelně nenalinkuju, protože bych tím urážela vaši samostatnost a schopnost prohledávat zdejší diskuse.
Jen shrnutí:
Nic takového neexistuje, pokud vám knihovnice cokoliv "odmítne" vydat, prostudujte knihovní řád a když tam tohle právo knihovny nenajdete, stěžujte si řediteli.
Pokud knihovna přesně požadovaný exemplář nemá, požádejte o něj přes Meziknihovní výpůjční službu (MVS). Funguje dokonce mezinárodně, což jsem nedávno s naprosto nečekaným pozitivním důsledkem vyzkoušela!!!
:-).
A když se chcete nechat zbytečně strašit, čtěte příspěvky reader.007.
Text příspěvku byl upraven 04.07.19 v 07:23

Jájejí: a čím že straším? Ignorantskými knihovnicemi, nebo snad demonstrací porušování právního řádu ČR?
Jsem já to ale ohavná osoba :-)) A to ještě nevíte, že taky žeru malý děti, nesnáším kočky a psy a vůbec jsem entita hodná odstranění.

Aktuálně strašíte údajným sudetoněmeckým revanšismem. Posledně to zas byla rostoucí populace v kterési africké zemi.
Ignorantské knihovnice zvítězí max. tak nad čtenáři, kteří se bojí dožadovat se svých práv.
Jaká jste, to nevím. Nekomentuji vás jako personu, ale vaše příspěvky tady v diskusi. To je totiž jedno z pravidel zdravého nesouhlasu, čili hádání.
Text příspěvku byl upraven 04.07.19 v 17:52

Eicherik: Jak dopadla "kontrola" odložených knih (v sobotu)? Ujal jsi se sn nějakého ztraceného sirotka?
Text příspěvku byl upraven 04.07.19 v 18:01

Já jsem před pár dny narazila v knihbudce na Čapkovy Apokryfy. Zatím jsem jen tak listovala, ale povídku "Jako za starých časů" jsem s chutí přečetla celou a smála jsem se jako blázen jak aktuální to je. Je tu i jako e-kniha zdarma, kdyby se chtěl někdo přesvědčit...

Tihle Sudeťáci by se neměli moc ozývat. Byla klika, že tenkrát dobrák Václav nezašel až k navrácení majetku.

reader.007 : dík za typ, zkusím audio: https://www.proglas.cz/program/audioarchiv/?fulltext=Apokryf&cycle=17&date_from=&date_to=

Někteří naši "umělci" zřejmě pod vlivem té spousty alkoholu zadarmo zplodili jednu novou petici. Kdo z vás ještě neviděl reakci Petra Čtvrtníčka?
Petr Čtvrtníček - zbrojovka P - 10
https://www.youtube.com/watch?v=7clU8EW76D0

reader. 007 - díky, už jsem si stáhla e-knihu zdarma. Čapek má výborné postřehy.
Odkaz na e-knihu: https://www.databazeknih.cz/knihy/apokryfy-26389

Eicherik: Video jsem zatím neviděla... O petici jsem slyšela, naivita a pokrytectví neuvěřitelné. MFF KV možná přijde o dalšího sponzora.

Herci a jejich z velké části dotovaný svět, to je někdy hodně bizarní vesmír. Charakter mé práce je takový, že přináší České republice finanční zisk. Velmi mi vadí, že musím každý měsíc platit televizní a rozhlasové poplatky veřejnoprávním médiím, které prezentují názory, s kterými já bytostně nesouhlasím. Spravedlivé by bylo, aby vysílání těchto médií bylo kódované a placení nebylo povinné. Kdo chce Českou televizi sledovat, ať si ji zaplatí.
Pak je tu ještě filmová podpora, kterou České televizi ukládá zákon. Tím pádem vznikají filmy, s jejichž ideou se neztotožňuji, ale nepřímo je financuji.

Eicherik: Já už mám doma vyplněnou odhlášku, příští týden s ní jdu na poštu. Synovec už televizi také odhlásil.

braunerova: To je slovo chlapa. :-) Já si zanadávám a banka mi příští měsíc zase strhne 135,- Kč.

Eicherik: Já už několik let nemám televizi, takže je to spíš lenost :) Naštěstí ti demagogové v ČT mě k tomu konečně dokopali.

newtory: Ti "Vikingové - sága tří staletí" byla taková naše kultovní kniha. Znám kluka, no teď už mu je něco kolem padesáti, který ji kdysi nevrátil do knihovny. :-D No vlastně ji ukradl. :-D Já si ji sehnal v antikvariátu. :-)

reader.007: Tak jsem se také zasmál u toho Čapka, lidi jsou prostě pořád stejní.

braunerova: u nás televize skončila jednoho krásného dne po tom, co jsem narazila na pořad na "déčku", kdy Maruška Doležalová, její kolega a ten animovaný ufoun vysvětlili dětem jak bychom se měli stydět, když s nadšením a bez ptaní nebereme každého, kdo k nám přichází za lepšími zítřky. Od té doby si pouštím jen sporadicky i-vysílání na seriály a sem tam film. Zprávy už jsem neviděla několik let.
Eicherik: Neříkala kdysi Hanka B., že zrušit tv poplatky můžeš, jen musíš dokázat že tv nemáš?

reader.007: Ne, na té odhlášce jen zaškrtneš, že poplatník přestal být držitelem přijímače a podepíšeš Čestné prohlášení o pravdivosti údajů.

AD: Eicherik
No mám doma toto:
https://www.databazeknih.cz/knihy/svet-vikingu-kulturni-atlas-79994
a akosi jej neviem prísť na chuť.
Tú novú som len otvoril a zalistoval si v nej a hneď sa mi zapáčil štýl autora (a to je v nej veľmi chudobná obrazová príloha v porovnaní s tým kultúrnym atlasom).
Ja a knižnice za komunistov, to by bol námet na súdničku...
Vložit příspěvek