Filosofování pod starým mohutným dubem
rem - žiju teď s papouškem, co si ho dotáhla přítelkyně. To má člověk hned pochopení pro myslivost a kácení pralesů ( nadsázka )
k Marbo to je ešte dobré. Ale môjmu kamarátovi zomrela svokra a zdedili papagája po nej. A má doma svokru komplet - hovoriacu s moravským dialektom - pardón, to asi nebude dialekt....
Hanko, jsou zřejmě chvíle, kdy i láska k přírodě má své meze :-)
Doma mám malinkou a nesmírně rozmazlenou želvu.
Odmítá jíst cokoli, co není její nejoblíbenější, i když by to pro ní bylo dobré. A bohužel vydrží hladovět dýl, než to vydržím já a dám jí její pochoutky. Takže v podstatě jí jenom salát, pampelišky, občas rajče nebo sedmikrásky a granule. Někdy si jednou kousne do melouna nebo jahody, ale většinou ani to ne. Ale jakmile jí dám nastrouhanou mrkvičku nebo jiné zelené lupení, tak si k tomu několikrát za den dojde čuchnout (zřejmě jestli jsem jí to nevyměnila za něco lepšího) a pak to opět ignoruje. Potvora :-) Alespoň, že jí chutnají ty granule - v nich má všechno důležité.
Napríklad keď ju venčíme a rozhodne sa pre nejakú trasu,tak sa nechá aj 20-krát preložiť na "susednú koľaj",kým pochopí,že tadiaľ cesta nevedie.
No,nazývame to aj pastva,pretože ona sa často aj "vyprázdni" a zároveň sa aj "pasie", tu si niečo odštipne tam si niečo odštipne.
Želvám dělají sluneční paprsky moc dobře. Ale musí se dobře hlídat. Zní to směšně, ale želva dokáže děsně rychle zdrhnout. Alespoň ta moje. Stačí se chvíli nedívat.
Želvu jsme měli na základce ve třídě, byla s ní sranda... Taky skoro nic nežrala, a z kolečka okurky vyhlodala vždycky vnitřek a zbytek nechala. A ještě lepší byl šnek, ten měl ve zvyku v noci vylézt a pak nám žrát nástěnku...
U některých želv je pořekadlo "pomalý jako želva" skutečně urážkou. V jedné minizoo jsem viděla želvy, které bych bez rozpaků mohla nazvat sprinterkami.
Naši svého času chovali v akvárku strašilky a oni se často v noci "rozutekli" a ráno jsme je nacházeli po celém bytě. :-D
Mě je hmyz docela sympatickej, i když třeba z takového sršně mám respekt. :-)
Třeba takové vážky jsou nádherné. :-)
Text příspěvku byl upraven 06.06.17 v 22:38
Víš, že správně je ta sršeň a ne ten sršeň? :-)
Já mám z hmyzu strach asi hlavně z toho důvodu, že je ho strašně moc. Kdyby se jim chtělo (a kdyby to uměli), klidně by nás lidi vyřídili :-)
Vložit příspěvek