Filosofování pod starým mohutným dubem
Jak čtu, jsem výjimka - nejraději mám léto a jaro. Červenec, srpen a červen - moje nejoblíbenější měsíce.
Text příspěvku byl upraven 13.09.17 v 22:06
tak uhněteno jest, teď chvíli Pánbůh pomáhej (za vydatného přispění kvásku) a pak už se bude jen čenichat ta libá vůně teplého chleba. Jo, měl's pravdu Eicheriku, bez čichu by ten svět stál za houby...
R.E.M. červen ještě jo, to se to léto teprve otevírá, ale v červenenci je na mne moc teplo... ale zase rostou borůvky, maliny, zrajou meruňky... safra, to je dilema :-)
Opravdu nesnáším horko. Jednou jsem měla za úkol namalovat ideální léto a já nakreslila sněhuláka a děti, co se koulují :-)
Já mám ráda všechna roční období, obzvláště když jsou taková, jaká mají v tom našem podnebí být, je krásný jarní sluníčko, dozrávající maliny a prázdniny, barevný podzim i sněhová nadílka. Když se v tom každém období zastavím, zakoukám, přičichnu, sáhnu si, tak jenom žasnu a užívám si to.
Ideálne leto je každý rok iné.
To podľa toho,čoho sa dostáva "přespříliš" a čoho sa naopak nedostáva.
A ešte niečo,prečo je dobrá jeseň. Na jeseň sa objednávajú knihy.
Ja už napríklad čakám,kedy poštár zazvoní dvakrát.
Neviem. To je jedna z mnohých vecí,ktoré robí človek podvedome.Nevieme vysvetliť prečo,ale je to tak.
newtory: zásobení se na dlouhé zimní večery + příprava na vánoce? Já nakupuju průběžně během celého roku... v 99% jsou to knížky použité, takže podle dostupnosti a finančních rezerv :-)
Neviem,skončia tie únavné horúčavy. Zmysly sa zostria,človek precitne a hneď ako nájde chladničku začne hľadať knihu.
Vidíš,to mi nenapadlo.
To sa môže v lete hodiť. Vonku +40 a vo "vnútri" pohodových +10.
Ale na jeseň ju začnem častejšie navštevovať,asi kvôli neskoršej hybernácii.
padají, padají, ale co nevyklovaly sýkorky (nebo jiná opeřená havěť) je většinou černé a ty výjimky které černé nejsou nemají žádnou chuť. Buď je brzo nebo je prostě na ořechy špatný rok. Alespoň u nás na zahradě...
Pamatujete jak předloni byly všechny kaštany (plody pochopitelně) plesnivé? I ty co člověk vyloupl ze slupky páchly hnilobou. Bylo to deprimující
reader.007: Předloni byly kaštany v Praze v pořádku, ale loni nevím, protože nějak nevyšel čas a tak jsme žádné nesbírali. :-)
V sousedním vláknu se rozeběhla zajímavá debata o vyhazování a pálení knih. Ale jelikož ono vlákno vzniklo za jiným účelem, tak jej nechci zaplevelovat a malou úvahu napíši zde.
Vážím si věcí a pěkně zacházím i s knihami. Kdybych ovšem narazil na knihu, která je podle mého názoru za hranou a autor se v ní vyžívá třeba v mučení lidí, kdy popisuje věci, které by stačilo pouze naznačit, tak takovou knihu "stáhnu z oběhu". Za takové "dílo" bych označil třeba Americké psycho. Takovou knihu bych zničil a nechal ji zrecyklovat.
Když by se mi do rukou dostala kniha, která šíří nenávistnou náboženskou ideologii tak ji spálím.
Předevčírem jsem vytáhla z bedny v knihovně publikaci o Lidicích, při nahlédnutí dovnitř jde i o líčení poměrů v koncentrácích, na vazbě jsou stopy po plísni. Tak co radíš?
Zvrácenosti je v té knize dost na to aby splňovala zadání o zpopelnění...
Kde se furt berete ? Proč se vám ta mrška cenzura tak líbí ?
Když se mi něco nelíbí, ok, ale nedává mi to právo zakazovat či pálit. Diskutovat, argumentovat, přesvědčit.
reader.007: Abych mohl napsat svůj názor, tak bych si musel tu knihu přečíst. Ale musím uznat, že jsi vybrala dobrý příklad.
Vložit příspěvek