-

Filosofování pod starým mohutným dubem

DISKUZE » Volná diskuze

KristinTj
KristinTj 12.03.2022 v 20:35

Jo, v tomhle ohledu film nezklamal, klidně bych si taky dala repete. Ale srovnání se neubráním. Jen ten Pattinson mě dostal. Já jsem se mu vlastně docela vyhýbala, měla jsem ho za namyšlenýho tragéda. V jeho podání měl Batman málem zaklínačskej vibe .))

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka 12.03.2022 v 20:47

Mě se moc líbil ve filmu Ďábel, kniha byla taky dobrá...
https://www.databazeknih.cz/zajimavosti-knihy/dabel-210177

KristinTj
KristinTj 12.03.2022 v 21:51

Díky za tip. Není to úplně můj šálek, ale může se hodit ;)

keri.H
keri.H 13.03.2022 v 17:30

Lenka.Vílka: Dokoukala jsem Jeden z nás lže a za mě hodně zajímavý, měla by být natočena i druhá řada, tak jsem na to zvědavá. :)

Text příspěvku byl upraven 13.03.22 v 17:30

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka 13.03.2022 v 17:33

Keri.H: děkuji :)

Eicherik
Eicherik 13.03.2022 v 19:53

Již za chvíli na ČT1 minisérie Podezření (2022). Má oblíbenkyně Klára Melíšková v nezvyklé roli. :-)

Eicherik
Eicherik 13.03.2022 v 21:24

A Miroslav Hanuš nehraje po delší době hajzla. :-)

PanPredseda
PanPredseda 14.03.2022 v 09:49

Včera jsme byli v kině na Svěrákovic Betlémském světle. Některá hodnocení na tomto filmu nenechají nit suchou (no dobře, to jsem si trošku zapřeháněl), ale mně se líbil.

keri.H
keri.H 14.03.2022 v 11:02

PanPredseda: V kině jsem na tom nebyla, ale určitě se chci na film podívat až bude někde v televizi. :)

PanPredseda
PanPredseda 14.03.2022 v 11:20

Já budu ještě chvíli uvažovat nad tím, že bych si mohl přečíst Svěrákovy povídky. A pak si aspoň koupím knížku. :-)

keri.H
keri.H 14.03.2022 v 11:43

PanPredseda: Já od Svěráka četla jen Tatínku ta se ti povedla a to bylo moc milý. Myslím, že i jiné knihy budou stát za přečtení. :)

Eicherik
Eicherik 14.03.2022 v 17:58

Já a Zdeněk Svěrák si nějak nerozumíme, ale Po strništi bos (2017) (film) se mi na podruhé docela líbil. :-)

alekis
alekis 16.03.2022 v 08:18

Uživatel svůj příspěvek odstranil.

Eicherik
Eicherik 16.03.2022 v 18:26

alekis: Přesně tak. :-)

alekis
alekis 17.03.2022 v 12:54

Uživatel svůj příspěvek odstranil.

knihomolkaVěra
knihomolkaVěra 17.03.2022 v 14:22

Samoobslužné vracení a půjčování knih v knihovnách.
Napadlo vás při půjčování kontrolovat, zda kniha není poškozená ? Mně tedy dosud ne. Až jsem si naběhla a jsem zvědavá, jak zítra při vracení dopadnu … Objednala jsem si knihu a nevšimla jsem si, že je brožovaná. Knihu jsem dostala, zvenku vypadala naprosto bezproblémově. Doma jsem otevřela a ejhle od třetího listu 2 stránky vypadly. Takže ji číst nebudu, bojím se, že by se rozpadla. Teoreticky by samozřejmě šla vrátit a nic něříkat. To samozřejmě neudělám a vadu nahlásím. Jsem moc zvědavá, zda mi budou věřit, že já za to nemůžu … No a nadále si budu dávat pozor.

cérka
cérka 17.03.2022 v 14:38

Reakce na "knihomolkaVěra"
Knihu klidně čtěte, jen stránky nepoztrácejte. Za rozpadlou vazbu, obzvláště u brožovaných knih, určitě nemůžete. Knihovnice bude určitě ráda, pokud ji na špatný stav knihy při vrácení upozorníte. Sama pracuji v knihovně a zlobím se na lidi jen pokud vrátí knihu politou, mokrou, plesnivou, okousanou apod. a ještě čekají, že to nepoznám :). Pokud se sami přiznají, nezlobím se vůbec. Jen hold to pak čtenáře pár korun stojí.

keri.H
keri.H 17.03.2022 v 15:00

knihomolkaVěra: Myslím, že jsem tu jednou svou jedinou špatnou zkušenost (polité stránky, ne z mé strany, ale všimla jsem si toho až doma) už zmiňovala, od té doby si dávám pozor na stav a zda je to uvedené.
I tak se mi občas stane, že spěchám a nevšimnu si něčeho, to se mi stalo právě u vypadlých pár stránek, normálně jsem přečetla a při vrácení na to upozornila. Knihovnice byla ráda a rovnou to poslala na opravu. Takže z tohoto bych strach neměla. To se prostě u opotřebované knihy může stát. :)

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka 17.03.2022 v 15:08

Byla jsem druhý člověk, který četl knihu a už byla zalepovaná. Mě se dolomil zbytek a fakt to byl salát. Při vracení jsem to řekla a byli rádi, protože na čtení čekal další čtenář. Že mohou opravit. Byla to kniha z Kalibru. A jak víme, tyhle velké formáty z Euromedia jsou strašně těžký a nepraktický. A tam se to stává často. Paperback je ještě citlivější. Ale všechno jde nějak domluvit. Sama jsem zjistila...

A ještě dodám, že se mi to u tohohle vydavatele stalo opakovaně. Mmch, teď se řeší podobný problém u nových vydání knih Mlha a Pytel kostí. Pokud je to vaše kniha, vymění vám to. Možná mají knihovny taky podobná echa od vydavatelů a řeší to taky výměnou. Přeci jen, je to výrobní vada, když se to stane u nové knihy...

Text příspěvku byl upraven 17.03.22 v 15:19

knihomolkaVěra
knihomolkaVěra 17.03.2022 v 15:37

cérka, Lenka.Vílka a Keri.H : Milé dámy, díky za podporu, budu doufat. Mně popravdě řečeno připadá, že „samoobsluha“ v knihovně má i svá úskalí. U nás například knihu vrítíte-odepíšete a aniž by přišla do styku s knihovnicí, přenesete na místo označené dnes vrácené knihy. Takže, pokud někdo nenahlásí poničení knihy, knihovna poškození ev. zjistí až při přeřazování na místo kam patří. A pokud poškození neobjeví – a neobjeví ani následující čtenář při půjčení – má problém. Nebo - vracela jsem knihy o kterých jsem věděla, že na ně je rezervace a čeká další čtenář. Upozornila jsem a ptala se, zda mám dát na jiné místo – bylo mi řečeno, že ne – takže mě hned napadlo, jak rezervace uhlídají …. Ale toto vše není stižnost, jen mé úvahy. Já jako čtenář v „samoobsluze“ výhody moc nevidím, stání ve frontě bylo vždy minimální a neobtěžovala mě. Snad je výhodné pro knihovnu.

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka 17.03.2022 v 15:43

KnihomolkaVěra: snad to dopadne dobře :)
My máme boxi na vyzvednutí i vrácení, ale to nevyužívám. Takže kontroluji hned ...

Marika Vanova
Marika Vanova 17.03.2022 v 15:45

Také teď nechodím přes samoobslužné, neboť mám hodně na rezervaci a to se musí vracet přes knihovnici a zase mi dá mé rezervace nebo objednávky.

cérka
cérka 17.03.2022 v 15:55

Zrovna dnes mám službu u "vracečky" :).
Automat na vracení knih není až tak úplným automatem. Knihy jsou v něm tříděny podle oddělení, nicméně každou musí vzít obsluha do ruky, prohlédnout a dát na příslušný vozík (zde odhalíme případný problém). Po naplnění vozíku jsou odeslány výtahem do příslušného oddělení a až po té řazeny do příslušného regálu. Rezervace jsou klasifikovány jako samostatné oddělení, navíc se ve výpůjčním systému ihned řadí do fronty k odeslání. Nic nám neuteče ;). Ano, vracečka, knihy ihned odepíše z vašeho čtenářského konta a nabídne Vám možnost tisku potvrzení o vrácení, případně si jej můžete nechat zaslat mailem.
Možná se to nezdá, ale vracečka opravdu ulehčuje práci knihovníka :-).

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka 17.03.2022 v 16:03

Cérka: my jsme malá knihovna :) malé město :)

Text příspěvku byl upraven 17.03.22 v 16:07

Eicherik
Eicherik 17.03.2022 v 18:09

Já jsem ze samoobslužného vracení a půjčování knih v knihovnách pořád nadšený. :-)

Vložit příspěvek