Filosofování pod starým mohutným dubem
Denib: ad bratr Zdislav
Jsem zvědavá, jak se bude Záhada zlatodolu líbit. Já mám za sebou 1. díl a byla jsem spokojená. Chystám se na další díl.
R.E.M., nic zajímavého pro zdejší osazenstvo, objednal jsem z Amazonu 1) Lonely Planet Trekking in the Nepal Himalaya 2) Physics from Symmetry 3) Understanding Quantum Mechanics od Roland Omnès, tj. jeden cestovní průvodce a 2 učebnice fyziky. Já beletrii nekupuju, tu čtu ve čtečce, i když od té doby co jsem se zaregistroval na databazi jsem se rozšoupl a minulý měsíc koupil asi 5 beletristických knih - Odyssea, Muž bez vlastností, Doktor Živago, Vojnu a mír a Sto roků samoty. Ty na mne čekají na přečtení. Takže je pravda, že DK zvyšuje knihkupcům tržby :-)
denib: Až to přečtu, názor Ti napíšu. :-)
R.E.M.: Je vidět, že přesně víš o co jde. :-D
Eicherik: To jsou získané cenné životní zkušenosti - mám v blízkosti 4 úžasné muže.
:-))
Mimochodem, i bez minerálky to tu pod dubem žije. Pravě jsme na výroční sté straně.
Jedna písnička k té stovce. :-)
Aneta ako Marika. :-)
https://www.youtube.com/watch?v=GaaMPy28yRA
včera jsem mlsně obchzel knihkupectví, tak dneska si jedu spravit chuť do antikvariátu, mám v plánu urvat Sienkiewiczovu trilogie ( Ohněm a Mečem, Potopa a Pan Wolodijowski ) neb v řetězcích to mají jen od Omegy a to už nekupuju, byť cena byla slušná, dohromady za cca 700kč. Dík bohu za klasiky, jinak bych neměl co číst
R.E.M.: Dočetla jsem bratra Zdíka a moc se mi to líbilo. Byla jsem trochu skeptická protože kolem historických detektivek proběhla taková módní vlna, že je zkoušel psát kdekdo. Ale od Koubkové mám doma už jiné knížky, tak jsem to riskla. A jsem spokojená. Kouknu, jestli mají u nás v knihovně i ty předchozí díly.
Hanka: ? to jsem nějak nechytla, že bych si seděla na vedení? Napověz
Hanka: tak to jo, ale asi jsem si seděla na vedení, dává to smysl. Tak to máte hezké ráno, naši teenageři lezou z postelí až teď s kyselými obličeji, že se po nich něco chce. ;-)
Tak to jsou fakt chytré. Mě by rozhodně takový původ jména Ludmila nenapadl. A v tomhle věku nějaké i/y nehraje roli :-)
Dovoluji si vstoupit do Vaší diskuze co se týká jména Ludmila.
Nakoukla jsem do jiného zdroje a tam se říká toto:
Ludmila - staré slovanské jméno s naprosto jasným významem:
"Lidu milá - milující lid."
Aha, už to vidím!
Já to špatně pochopila. Omlouvám se.
Tady je vidět, jak děti krásně, čistě a přímo uvažují.
Máte úžasné děti.
Text příspěvku byl upraven 28.09.17 v 12:24
my máme pivní slavnosti, světce uctím pivem Bavorským ( kam posílel hřívny a volečky ) a poslechem.
https://www.youtube.com/watch?v=mkcRDiBeuxs
Stará česká ( slovanská) jména mám rád, děti jiná nedostanou, tajný sen je Ohňan a Polemíra.
Sváteční a teplotně příznivý den jsme využili k několikrát odkládanému každoročnímu sběru kaštanů a při té příležitosti jsem ještě odložil 4 vyřazené knihy. Jediné, co mi kazí dnešní den, je to, že mi odešla lampička, kterou používám ke čtení. Mám vyhlídnutou LED lampičku, ale elektro mělo dnes zavřeno. :-)
Eicherik: Je super, že i za špatnou zprávu dáš veselého smajlíka :-)
Dnešek jsem využila tvořivě. Včera mi dorazilo objednané rydlo na linoryt, takže jsem dnes zkoušela, které nešikovné prsty musí pryč. Kupodivu mi všechny zůstaly :-) Nejsem žádná výtvarnice, jen to tak zkouším :-)
Ani ne. Ale je pravda, že tisk si doma neudělám - nemám lis. Obvykle si doma jen maluju :-)
Vložit příspěvek