Hádejte autory:)

To je zadání ? K autorům to mi přijde spíš k postavám jako Harry Potter a Rowlingová

autor a postava sedí. ja som sa sekla. myslela som, že zadávam postavu ako pomocné vodítko k autorovi.

Zadávání, tedy pokud mohu jinak mě okřikněte :-))
Autor, který je známý pro svůj román, který se podobá jinému románu odkud čerpal inspiraci. Ten jeho byl brilantě zfilmován, autor za něj získal i ocenění. no nijak složité :-)
Autor napsal samozřejmě i řadu jiných knih a pořád píše, získal Pulitzerovu cenu
Text příspěvku byl upraven 23.02.16 v 16:29

Klasická divadelní hra + příjmení herečky s nejširším úsměvem = spisovatelka ženských románů

Děkuji.
Takže, autor získal Zlatý Globus za filmový scénář k jedné ze svých nejslavnějších knih, která se stala téměř okamžitě bestsellerem.
Nejznámější filmový scénář napsal pro velmi slavnou kapelu, původem z Anglie.
Autor již nežije.
Jeho příjmení je velmi podobné příjmení slavného amerického herce, který často hraje v akčních filmech. Doufám, že toto už není moc velká nápověda.
Text příspěvku byl upraven 24.02.16 v 17:00

104 stránek! Ják mám vědět co tady bylo a nebylo?
Tři nejslavnější novely hledaného autora nikdy neměly spatřit světlo světa. Po jeho smrti je někdo dopsal, vydal a dobře se přiživil.

první nápověda
Pocházel z rodiny zámožného obchodníka. Vystudoval práva......

Druhá nápověda
Jeho doupě byl zámek. Navštívil kontinent zvaný Amerika. Po návratu však s ním byl zahájen proces. Nakonec byl vyhlášen ortel. Skončil v kárném táboře. Tam se s ním stala velká proměna. Dopomohlo mu k tomu rozjímání a jistý venkovský lékař. Z tábora napsal hodně dopisů .Napsal dopis otci, Mileně, Felici.....
Dost kecání, skoro nic z toho není pravda, přesto je to vodítko k nalezení známého autora...

Podle těch Dopisů Mileně, bych si tipla, že R.E.M. je doma...
A vlastně ne jen podle toho, moc pěkně napsaná druhá nápověda :)
Proměna, Zámek, Amerika... :)
Super!
Text příspěvku byl upraven 29.02.16 v 11:08

R.E.M. je správně a může zadat novou hádanku
Je to složeno z 12 děl F.Kafky

Spisovatel/ka, ale také dramaturg a scénarista jednoho filmového studia, držitel/ka mnoha ocenění, např. z Berlína nebo Monte Carla.
Text příspěvku byl upraven 29.02.16 v 15:24
Vložit příspěvek