Hádejte autory:)
...já to vím woodwarde, ale dávám šanci ostatním...jsem na "dovolené"
hele dej už mi svátek s tou dovolenou. na co si furt hraješ? chceš aby tě někdo prosil?
já už nebudu reagovat, jestli chceš odpovídat. tak odpovídej, a kecy o dovolené si strč za klobouk!
Autor si povinnou vojenskou službu odkroutil coby student filozofické fakulty u pomocných technických praporů. Zatímco jeho "spolubojovníci" se chodili zašívat do hospody, on zalézal do archívů, kde ho nikdy nikdo nehledal. Při tomto zašívání získával materiál pro svoje pozdější knihy, a nejedná se pouze o literaturu faktu (uvedené informace pocházejí z jeho přednášky)
Hledaný autor miluje svoji vlast, má vlastní webové stránky a manželku Alenu, také spisovatelku. Doménou obou manželů je historie
...pokud by to byl Vondruška, potom je zavádějící fakt, že sloužil u u pomocných technických praporů.
Pomocné technické prapory (PTP či Vojenské tábory nucených prací (VTNP) byly útvary Československé lidové armády v letech 1950–1954 ...Vondruška se narodil až roku 1955...
encyklopedie, zvláště "půvabné" je, že to údajně, dle zadání, říká samotný autor, autor historických knih...jestli to tedy je on...
Text příspěvku byl upraven 02.04.16 v 18:48
Jia odpověděla první správně. Je to Vlastimil Vondruška.
Informaci o jeho působení v PTP mám přímo od něj, v březnu byl v našem městě.
Nic není nemožné. Přiznám se, že mě nenapadlo jeho tvrzení ověřovat ;-)
Jak říkám, hodně tristní od autora historických knih, že nezná ani novodobou historii...
Nejspíš myslel technické prapory, které samozřejmě s PTP nemají nic společného...
Od spolužáka, kterej studoval stavárnu a na vojně sloužil u železničního vojska - protože tam prý stavaře posílali skoro automaticky, že tam byli využití - že právě železniční vojsko v pozdějších letech převzalo funkci PTP. Kromě těch stavařů tam posílali negramotný cikány, raubíře všeho druhu a taky absolventy teologické fakulty.
Třeba to není neznalost. Ulejvání se z vojny do archívů mohla být pravda a pétépáky si mohl přidat do vyprávění pro efekt, co víme. Koneckonců spisovatel si musí umět vymýšlet a přibarvovat skutečnost, jinak by nic nenapsal :-)
Měla bych se možná omluvit za slepou důvěru v informace podané na besedě s V.V. Ale určitě bych poprosila o zadání nové hádanky, Jia :-)
Vložit příspěvek