Hádejte autory:)
Koki12 trafila presne a o minútu rýchlejšie, takže pokračuje :)
Jj, tá popularita bola vztiahnutá na naše končiny, preto to "bohužiaľ"..
Který velký spisovatel, rodák z Nantes, se (jak praví legenda) v jedenácti letech nechal najmout jako plavčík na loď plující do Indie, aby odtud přivezl korálový náhrdelník sestřence, do které byl zamilován? Jeho otec ho prý v poslední chvíli zadržel dřív, než loď vyplula z ústí Loiry na širé moře.
vzhľadom na počasie a výšku mnou nepokosenej trávy prenechávam to niekomu inému napríklad tebe. Čaká ma kosačka, hrad Červený kameň a rozprávky.
ja už som o jednu kosačku prišla a zlodejom som ukradla rebrík!
Autor si posedel v Bastile, a podarilo sa mu naštvať cirkev tak, že ho odmietla pochovať.
Hledá se spisovatel, politik, právník, filosof, rodák z Périgordu, který obohatil literární názvosloví o jeden důležitý pojem.
Pro větší užitečnost vlákna tedy doplním:
Michel Eyquem de Montaigne - 1580 vydal dílo Essays, soubor mnoha krátkých pojednání na určitá témata, a tím se do literatury dostal pojem esej
A teď moje hádanka, tentokrát ze žhavé napínavé současnosti. Autor je to poněkud nezvyklý a možná se do tohoto vlákna vlastně dostane omylem, ale valná většina lidí ho "zná", aspoň ze zfilmované podoby, kde je hlavním hrdinou. V knižní podobě své příběhy předkládá tak, jak je zažívá ve filmu, pouze jsou jeho hrdinové literárně posunuti (tj. přejmenování a vyladěni pro lepší image).
soukroma, Richard Castle?
Já vím, že jsem psala, že vlákno již nesleduji. Omylem jsem ale nějak nakoukla a opravdu neodolala...woodwarde, vážně někam něco nepatří...:-)
Text příspěvku byl upraven 30.04.16 v 12:52
Ano, Richard Castle se dvěma velice populárními sériemi současných detektivek, z toho jednou vydanou u nás a čítající již 5 dílů... Pak že to není plodný autor, ať je to vlastně, kdo chce (někdo to napsat musel a celý filmový štáb to asi nebude ;-)
Vložit příspěvek