Hádejte autory:)
Právě, MacDonald chybělo původní odpovědi - tos' doplnil v mezičase - akualizace odpovědi nevede k ž(ř)ádnému upozornění a je třeba zkoumat, zda/co se náhodou změnilo v předchozím komentáři. To je na okraj.
Takže pěkně celé: John D. MacDonald a Ross Macdonald jsou ti hledaní.
Pro filmové doplnění: Paul Newman si zahrál Lew Archera v příběhu Pohyblivý terč Rosse Macdonalda (film Harper).
Teď předávám.
...romány hádaného spisovatele mám docela rád..... napsal jich ...to je jedno...důležité, že u nás vyšlo v žánru Fiction pět jeho knih ....jednu společnou s jedním "žralokologem" můžeme zařadit do Non-fiction a také má české vydání ....
a tenhle spisovatel dokonale namlouval dokumentární filmy a navíc jako novinář písal projevy pro White House .....a tři jeho knihy byly zfilmovány...............
Od toho "žralokologa" nejmenovaného výše se můžeme snadno dostat k autorovi se stejným křestním jménem, který své čtenáře, milovníky sci-fi, zve do vodních hlubin zabydlených mnohem děsivějšími příšerami (vedle nichž je "bílý" žralok jen roztomilým malým mazlíkem, skoro).
Ano, Američan Steve Alten a jeho megalodon a z trochu jiného soudku třeba Loch (V hlubinách Loch Ness)
vracím zpět
....hledaný studoval práva...za nacistů vystřídal několik zaměstnání...po válce dostudoval...byl redaktorem několika novin, dále byl redaktorem a výše postaveným v několika nakladatelstvích....napsal několik knih pro děti, napsal knihu sportovních povídek a třeba také jednu velkou zajímavost té doby ...v roce 1966
Překládal z několika jazyků....a málokdy pod svým jménem
....nějak na mne ten kocour/ek padl
...můžeš pokračovat
V roce 1966 vydal na tehdejší dobu překrásnou encyklopedii ....
...a já navážu: spisovatel, který také psal mj. o zvířatech a pro děti a své knihy doplňoval i ilustracemi.
Ondřej Sekora
Pozn.: na DK je uveden jako jeho pseudonym Oldřich Sekora, může správnost někdo - moderátoři - ověřit???
Text příspěvku byl upraven 11.02.18 v 19:52
Ne, toho jsem nemyslela. Nepsal jen pro děti a knížky o kterých píší spojují dvě zvířátka a dneska už pro mne velmi úsměvné příběhy.
Když otec hledaného autora musel odejít do první světové války, odstěhovala se rodina k autorovu dědečkovi do Jičína. Po válce se rodina i s tatínkem vrátila do Prahy. Ten Jičín však očividně autorovi uvízl v paměti, protože děje svých příběhů často umístil právě do Jičína a okolí. Město jej poctilo udělením čestného občanství.
"Kdyby Evropa měla vedle Masaryka ještě tři čtyři osobnosti jeho formátu, vyvíjely by se dějiny světa podstatně lépe."
Tohle prohlásil oceněný autor, který Masarykovi vděčil za záchranu v dobách nejtemnějších. Kdo to byl?
Ano, Nobelista Thomas Mann - oba bratři Mannové vděčili mj. Masarykovi a Benešovi za udělení československého státního občanství.
ne, tenhle autor ví že půda pro klobouky musí být ta, která vyhovuje zelí, a jedná se o krátký literární útvar, který znám ze dvou rozličných sbírek autora.
v něm popsal nejen pěstování zelí a klobouků, ale i živých organismů
Text příspěvku byl upraven 12.02.18 v 05:52
Vložit příspěvek