Hádejte autory:)
No vida :). Já mám pořád zafixované, že všechna ta dobrodružství skutečně prožil, ale on je to prý jen mýtus, který kolem něj vznikl.
Nyní hledáme autora, který je též řazen do ranku chlapecké literatury, a jenž má příjmení "jako" jeden slavný literární kouzelník jiné národnosti.
Dva současné autory napínavé literatury rozlišuje pouze jediná samohláska v příjmení (a mají jiné křestní jméno). Odděluje je ovšem Atlantik a tucet let. Oba pokračují v psaní sérií s originálními hrdiny, policejními detektivy, jejichž působiště se nachází na dvou koncích USA, oba pracují v megapolích. V češtině vyšly nejnovější díly jejich klíčových sérií (21., resp. 14.) vloni.
Text příspěvku byl upraven 07.06.20 v 00:02
Oba autoři původně pracovali jako novináři, oba své hlavní hrdiny nechali odejít od policie. Jeden z hrdinů má jméno běžné (jako u hlavního policejního ústředí LAPD, pracoval ale na druhém konci USA), druhý má jméno víc než neobyčejné (to v plném znění zavádí čtenáře mezi staré vlámské umělce).
Dumám, ale jen poznámku k předchozí úvodní poznámce: pokud neví hadač kudy kam, pak může chytře využít různých možností, mj. na DK třeba osvědčené (a vždy zajímavé a poučné) nahlédnutí do Přečtených knih (tedy i žánrů a autorů) zadavatele...pokud ovšem něco v přečtených má...;-)
May - niektorý z nich? Preloží sa ako květen.
Text příspěvku byl upraven 10.06.20 v 08:36
Nu, Gardner Erle Stanley mě i napadl (i když se zahradničí nejen v květnu, na jaře a v létě), ale k němu jako méně slavný spisovatel mi z mně známých tane jen Lisa Gardner, ale ta to podle indicií tedy nebude. Jiného "zahrdnka", s dětmi známou postavou, natož zvířetem tedy nevím. Ovšem jak koukám, dalších Gerdnerů je tu mraky, ale letmým pohledem nikoho z nich neznám. ...
Jednoho jsem namátkou zkusila prověřit, a ejhle, že by tedy Batman - Craig Shaw Gardner?
Text příspěvku byl upraven 11.06.20 v 17:19
Vložit příspěvek