Hádejte autory:)
Haló, haló,
co se stalo,
že se nám
ani po třech dnech
nového autora nedostalo?
No jo, už jdu.
---------------
V úterý jsme se pohádali.
"Vy můžete všechno, řekl človíček, "a já nemohu nic...Když se vám na mě něco nelíbí, vynadáte mi. Ale co když se mně něco nelíbí na vás?"
----------------
To je slovo do pranice. Kdo ho napsal?
Hledaný autor byl spisovatel a novinář. Narodil se v Českém Těšíně, půl života prožil v emigraci.
2v1
Který autor napsal o jiném, že jej, coby talentovaného, ale neoriginálního, vodí mocný otec za ručičku?
Který nositel Pulitzerovy ceny a především vědec s tím nejrozlehlejším polem působnosti dospěl k názoru, že "Existuje podvědomá obava, že o jistých věcech by se raději nemělo vědět a že klást jisté otázky je pro člověka příliš nebezpečné."?
To vědecké pole působnosti je tak rozlehlé, že povětšinou vypadá, že v něm není nic. Nic ale nemůže být dále od pravdy. Jen kdyby to nic, tedy něco, taky občas bylo schopno komunikace...s námi.
Prepáčte, zabudla som dať otázku.
Hľadáme autora, ktorý po tom, ako spálil časť písomnosti jedného národa, napísal o tom národe knihu.
Text příspěvku byl upraven 21.07.20 v 23:45
Jako palič knihoven proslul asi Gaius Julius Caesar, ale že psal zrovna o tom...
dohledáno: Diego de Landa - Správa o veciach na Yucatáne (Relación de las cosas de Yucatán, 1566), takže Mayové
Text příspěvku byl upraven 22.07.20 v 22:14
Vložit příspěvek