Hádejte autory:)
Děkuji za předání - v mé hádance zůstáváme na stejném místě ve stejném čase, tj. britské ostrovy, 20. století. Hledá se autorka, která napsala více knih než většina autorů a také užívala více pseudonym než je běžné. Ještě napovím, že snad všechny knihy jsou jednoho žánru.
napadlo mne dokonce několik autorek, ale tady hezky píšou o jedné z nich: Eleanor Alice Burford Hibbert (1.9.1906 - 8.1.1993) napsala kolem dvou set historických románů pod pseudonymy Jean Plaidy, Philippa Carr a Victoria Holt. (u nás jich ovšem tolik nevyšlo)
Ano, výborně, přesně tuhle spisovatelku jsem měla na mysli - vzájemně jsme si dnes své hádanky uhodly. Děkuji za rychlou a správnou odpověď a předávám zase štafetu.
Její vrstevnice používala snad ještě více pseudonymů a napsala rovněž spoustu historických románů a detektivek z historie a současnosti. Jedna její detektivní série je u nás velmi populární, méně známé jsou moderní detektivky s vazbou na Československo.
to je jeden z jejích pseudonymů: můžete dodat pravé jméno (pod ním vydala historické romány) - a pak hned pokračovat
Současná autorka, hned za svůj první román obdržela literární ocenění. Další dva na něj volně navazují. Napsala také knížku poezie.
Dcera slavného otce, překladatelka. Její tvorba je zaměřena na malé čtenáře.
Olga Hostovská? Hana Pražáková?
Text příspěvku byl upraven 19.02.22 v 15:04
Nejsem si jistá, ale zde je můj tip:
autorka Markéta Hejkalová (vlastní nakl. Hejkal,
knížka pro děti např. "Šli myšáci do světa").
Dcera slavného otce, překladatelka. Její tvorba je zaměřena na malé čtenáře.
Svá dílka vydává ve vlastním nakladatelství.
Její jméno najdete u překladů některých příběhů britského autora, k jehož koníčkům patří hudba a fotbal.
Kdo přikázal:
"Nenechte nikoho, kdo není matematik, číst moje díla."
Asi proto se spíš na jeho díla díváme...
Teraz preskočíme o pár storočí dopredu. Ako sa volá autor, ktorý v jednej zo svojich kníh nechal svojich hrdinov blúdiť Slnečnou sústavou?
Vložit příspěvek