Hádejte autory:)

...hledaný spisovatel se narodil před 1.sv.válkou ve Velké Británii.Knihy začal psát až po 2.sv.válce..

Jossie je správnej....jedná se opravdu o Fleminga a jeho Bonda, který miluje guns, miluje girls a bojuje proti "gangsterům"
Jossie může zadat novou hádanku
woodward, já si to "3G" nevymyslel, to vymysleli povolanější...

tak to vymysleli blbě. fleming je klasik špionážních románů; gangsterky vypadají jinak. Marketingová hesla jsou často taková. zcela mimo mísu, jenom aby to dobře znělo.
Text příspěvku byl upraven 04.08.15 v 14:17

Aha, já mám někoho vymyslet - no to bude horší. Tak dobrá - je to anglická spisovatelka (už zemřela), psala historické romány a pod pseudonymem řadu historických detektivek, kde je hlavní postavou bratr z kláštera.

Měl by to být asi Franz Kafka.
Text příspěvku byl upraven 06.08.15 v 09:45

Kafka mě napadl taky, jeho tatínek galanterii měl. Ale nevím, že by tam Franz pracoval. Ani to venkovské prostředí mi nesedí (Proměna, Proces, Amerika a další "hity" nejsou z venkova, snad jen ten Zámek).
Text příspěvku byl upraven 06.08.15 v 10:53

hádaný byl v roce 2003 zařazen mezi 100 nejvlivnějších lidí světa
....poslední jeho kniha měla zajímavé datum vydání, vyšla v obráceném čísle pí
....hudebník, oblíbené piáno
....jeho hrdina má jméno po tvůrci ambigramů (ambigram je slovo či více slov a dá se číst z více než jedné strany)
....při psaní používá zvláštní boty................................

Byl označen za absurdního dramatika, ale sám se tak nikdy úplně necítil. V roce 1968 se vyjádřil proti okupaci Československa, kvůli čemuž byla u nás jeho díla zakázána. Jako mladík tíhnul ke komunismu a oslavoval Stalina. Získal například ocenění rytíř Čestné legie či Rakouskou státní cenu za evropskou literaturu. Dnes už bohužel není mezi námi. Jednu z jeho nejznámnějších her uvedlo v roce 2005 Divadlo Komedie, hlavní role hráli bratři Rodenovi.

...hádaný spisovatel, dramatik zemřel během představení své hry, kterou sledoval.... ironií osudu je potom název jeho hry ....

.....sakryš, dávám nějaké moc lehké otázky -- pavlinda uhodla a může zadat další

Pajonku,vezmi to za mne,odcházím něco dělat a nemám toho tolik v rukávu,jako Ty:-)

.....tak tedy další na paškál / nevím proč se říká - vezmu ho na paškál ...když paškál je úplně něco jiného /hihihi
Jeho mladá literární postava mu na stará kolena změnila život. Nejen obrazně, ale i doslovně. Až s vydáním této knihy se začal živit jako spisovatel na plný úvazek. Nutno dodat, že mu bylo už 60 let. Do té doby si přivydělával jako tenisový trenér a vysokoškolský profesor.

V roce 1893 se rozhodl opustit svou vlast a odejet do Ameriky, kde také v roce 1948 zemřel. Je znám i spoluprací s Rudolfem Těsnohlídkem, který zpracovával jeho paměti.
Vložit příspěvek