Hádejte autory:)
Jedna z jeho mnoha knih
inspirovala v roce 1972 známého režiséra k natočení velmi známé veselohry o jistých zvířatech s jistou pochoutkou
Zvířata i pochutina (zelenina) jsou v názvu filmu, takže bohužel
Text příspěvku byl upraven 14.04.23 v 23:13
František Kožík?
Šest medvědů s cibulkou mi naskočilo hned, ale spisovatele jsem musela dost googlit.
Napsala mnoho knih, nejčastěji je spojována s milostnými příběhy z venkova. Její pseudonym odkazuje na Vysočinu.
Autorčiny holčičky velice toužily stát se skautkami. V žádném oddíle ale už nebylo místo, a tak obětavé mamince nezbývalo nic jiného, než stát se vedoucí skautského oddílu.
O svých zkušenostech a zážitcích se "Světluškami " napsala knížku. Další knížku napsala o svém manželství s lékařem.
Ve svých románech se dotýká rozdílných témat jako je stavba středověké katedrály, studená válka či dánský odboj za druhé světové války
Hledáme autora, který začal psát už na vysoké škole povídky. Jak sám napsal: Zatímco oni si užívali vysokou, já seděl na koleji, a psal.
Autor to je slavný nejvíc kvůli své fantasy knižní sérii, ale jeho sci-fi a hororové povídky jsou též oceňované.
Hmm, nevím, jestli psal už na VŠ, ale jinak by to mohlo sedět na G. R. R. Martina.
Jo, je to on. A fakt to byla vejška. Spolužáci kalili a on psal. Zmiňuje to ve Snových písních :)
Přesně jsem věděla, kdo se ozve... Byla jsem na skoleni a mimo internet, hádanka bude zítra.
hm, i malá omluva řeší vše (aneb škoda, že jsem nezadala už po třech dnech čekání), nebo aspoň upozornění předem
Hádankou zůstaneme u té poslední, kterou jsem zde zadávala. Hledaný autor je totiž zaměstnancem téže instituce, jako ten předchozí, zasloužilý a oceněný. Poznatky získané v práci, ale i vztah k místu, kde žije, zúročil již v mnoha projektech a titulech, které jsou opravdu různorodé. Jeho záběr sahá přes neživou přírodu (se zaměřením na horniny) po architekturu města, v němž žije, se zacílením na poměrně specifické jevy typu podzemí nebo historie po druhé světové válce.
Text příspěvku byl upraven 23.04.23 v 12:11
Vložit příspěvek