Hádejte autory:)
Teraz hľadáme autora, ktorý napísal knihy o dvoch z troch najväčších pretekoch v jednom športe.
Nevím, jestli jsem správně pochopila zadání, takže jsem možná úplně vedle: Ivan Truchlik?
Macka jsem vyloučila kvůli Paříž-Roubaix - to už jsou tři ze tří. No, necháme se překvapit.
ten třetí velký by pak měla být Vuelta, ale znalec nejsem, závod Paříž-Roubaix neznám vůbec
Vuelta mě nenapadla.... Paříž-Roubaix se jezdí na těch dřevěných kostkách. :-) Brala jsem to obecně - ME, MS, OH.
soukroma uhádla. Je to Tomáš Macek a jeho knihy o Tour a Gire. Možno príde aj na Vueltu :-)
Oceňovaný současný čtyřicátník s česky znějícím vlastním jménem býval soukromým očkem a reportérem, vystudoval trestní právo, a jeho žánr tomu odpovídá. Někdy jde až za hranici thrilleru směrem k hororu.
... Příjmení hledaného mají v nesmírné oblibě třeba politici. A opravdu málo se jim daří přesvědčit veřejnost, že to tak není.
Teraz hľadáme českú prekladateľku, majiteľku vydavateľstva a autorku niekoľkých kníh.
Hledá se autor, který u nás dosud byl znám pouze jediným titulem z přelomu 50./60. let, který byl původně sci-fi povídkou, poté se rozrostl na román (u nás poprvé vydán 2000), byl zadaptován jako divadelní hra i zfilmován. A je velmi znám.
Letos u nás vychází jeho druhá kniha: zcela jiného charakteru, román na pomezí literatury faktu, který ale v originále vyšel už v roce 1981. Hledaný autor zemřel ve stejném roce jako "objekt" (osoba je nepřesné), o němž v knize pojednává.
A nyní se hledá multižánrový autor - sci-fi, fantasy (no, spíš military fantasy), detektivky, jeden profesní příběh, zabrousil i do komiksu a živil se také jako scénárista.
Není. Hledaný autor je o pár let starší a jak jsem už uvedla, má širší žánrový záběr.
Vložit příspěvek