Hádejte autory:)
Na začátku kariéry jsem byl považován za 'enfant terrible' britské literatury, dnes jsem pohodlně usazený v mainstreamu. Mezi mé zájmy patří incest, studená válka, psychologické sondy a různé sexuální výstřelky. Kdo jsem?
Teraz sa vám predstavím ja: narodila som sa pod Kaukazom, ale už dlho žijem v zahraničí. Svoje knihy nepíšem rodným jazykom.
Zrejme Gruzínka Nino Haratišvili, na DK nepochopiteľne nazvývaná Haratischwili
Zakladatel národní literatury a nejslavnějšího eposu té země, odkud pochází výše uhodnutá paní, se jmenuje ... ?
Lékař a zároveň spisovatel, psal odborné spisy i beletrii. Byl zakladatelem léčebny pro tuberkulózní děti, která funguje dodnes s jiným zaměřením a nese jeho jméno.
Autor se jmenoval jako jeden ostrov, ale čtenáři jej v jeho mimořádně oblíbených příbězích znají i jako hlavního hrdinu pod jiným jménem.
Mezi čtenáře autorových románů patřili a stále patří především milovníci zvířat.
Text příspěvku byl upraven 24.11.23 v 15:18
Oblíbená spisovatelka čínsko-amerického průvodu sice zpočátku psala romantické thrillery, později však přešla na velmi kvalitní detektivky a má na kontě i jednu sci-fi. Její detektivní série se stala podkladem i u nás oblíbeného tv-seriálu.
Vložit příspěvek