Hádejte autory:)
Hledá se anglicky píšící autorka (zemřela před několika lety), napsala knihu povídek a hlavně romány, z nichž bylo několik přeloženo do češtiny. Příběhy jejích literárních postav se většinou odehrávají v současnosti v její domovské zemi (která je ostrovem).Tématem jejích knih jsou hlavně mezilidské vztahy, často jde o lidi, kteří se v určitém prostředí náhodně setkali a pak se na daném místě setkávají dále (např. spolu pravidelně dojíždějí do práce nebo navštěvují večerní jazykový kurs) a postupně se poznávají, zároveň se často ukáže, že jejich život není tak snadný, jak to třeba na první pohled může vypadat.
Ano, přesně tak - nalezena velice rychle - děkuji a předávám.
(A děkuji taky za čtenářský tip - Ozvěny jsem ještě nečetla)
Básník, prozaik, písničkář. Autor historických románů, novel, básnických sbírek. Za 2. sv. války bojoval na frontě, to ovlivnilo jeho tvorbu. Při svých vystoupeních se doprovázel na kytaru, dvakrát hostoval u nás v ČR. Některé jeho písně známe v podání jednoho našeho písničkáře.
teraz hľadáme autorku, sčasti domorodého pôvodu, ktorá sa zaujímala o jednú starovekú civilizáciu (aj o nej napísala sériu kníh), ale najviac ju preslávil román o zakázanej láske.
Střelec, který svůj literární šíp už šestkrát nekompromisně poslal do našeho severovýchodního trojmezí. A pokaždé trefil. Trefuje se totiž do svého vlastního domova.
Ne, střelec a šíp nejsou zmiňovány náhodou. Severovýchodní trojmezí, nikoli severo-západ republiky. 6 dílů krimi série.
Zůstáváme v ČR, ale přesuneme se na nejvzdálenější (skoro) místo od minulé hádanky. Hledaný se tu narodil, psal o zdejším kraji, zemřel zde a má tu i pomník v nadživotní velikosti.
Britský okultista, ezoterik i detektivkář. Zemřel po válce, u nás jedna z jeho knih vyšla ještě vloni (celkem vydáno česky/slovensky 9).
Otázka je, po jaké válce:-) Jako první mě napadl Dennis Wheatley, ale to nesedí, takže Aleister Crowley.
Spisovatel, někdy přezdívaný 'německý Goethe', který rád navštěvoval české lázně.
Ježiš, já chtěla napsat 'německý Shakespeare'. Ale ono by se to stejně uhodlo rychle, což:-)
takže německý Goethe je fakt německý Goethe :-))) a jaké já v tom hledala složitosti...
Vložit příspěvek