Hádejte autory:)
Matematika rakouského původu neochránila před propadem do šílenství ani spolehlivá manželka.
jasně, mně to bylo trochu divné, že se mi se zadáním okamžitě vybavila přesně odpovídající kniha, a neřešila jsem ani typ vlákna - ostatně bylo moc brzo ráno ;-)
v každém případě, kdo nechce číst filosofické spisy matematikovy a chce poznat génia i jako člověka, Bohyně malých vítězství je pro to jako dělaná kniha, je úžasná, on je samozřejmě také úžasný (jak mu neustále jeho žena opakovala)
a teď nevím, zda mám vlastně zadat?
Letošní padesátník, dobrodruh i vzdělavatel, přežil všechno. Zatím. A má vlastní rodinný ostrov!
Pracoval jako skladník, topič, nosič uhlí.
Spojen s Revolver Revue, Respekt, Lidové noviny.
Ediční a publicistická činnost v undergroundu a samizdatu
Jeho kniha z roku 2017 byla zfilmována, jednu z hlavních rolí hrál David Prachař.
Přes týden marně čekáme na zadání a nic, takže něco nového k zamyšlení:
Velký mystik a alchymista napsal své největší dílo v době lockdownu. A symbolicky zase v době lockdownu také jeho část vyšla v překladu do češtiny. Kompletní dílo zatím přeloženo/vydáno ještě nebylo.
Srbsky profesor napísal dve knižky. Jednú o nezvyčajných jazykoch (vyšla po slovensky) a druhú o nezvyčajných hraniciach.
Zoran Nikolić
jinou knihu než Atlas nezvyčajných jazykov na DK u autora ale nevidím...
Je to on. Aby som vysvetlila, tak v našich končinách vyšla len táto kniha. V angličtine je aj k dispozícii jeho kniha o nezvyčajných hraniciach.
Náš profesor, jehož dvě specializace geologa a polárníka jej přivedly k cestování a sepsání hned několika knih.
Text příspěvku byl upraven 09.04.24 v 19:34
Vložit příspěvek