Hra - zeměpisné a místopisné údaje v literatuře
Ano, autor je správně, teď ještě, jak se jmenuje a kde se odehrává ten jeho poslední román :-)
Omlouvám se, padá mi OS...
Jeho poslední román je Nepouštěj se mé ruky - odehrává se na Reunionu
Měla jsem na mysli ten předchozí, jako poslední u nás vydaný, odehrává se ve francouzském přístavním městě. Tento je na DK uvedený, že vyjde zítra, i když koukám, někde ho už mají skladem.
Text příspěvku byl upraven 03.05.18 v 12:45
Se zájmem jsem mrkla na info o Giverny v Normandii (a Monetovi) na https://cs.wikipedia.org/wiki/Giverny - ale to není město přístavní, od moře je dost daleko...Jak to tedy je?
Taky jsem se zarazila, autora ani knihu neznám, ale Giverny bych jako přístavní nikdy neoznačila... Teče tudy malá říčka. Seina jde přes sousední Vernon a že by tam byl nějaký větší přístav bych taky neřekla...
Každopádně Černé lekníny si píšu a uvidíme, co vymyslí Intelektuálka :)
A Giverny stojí za vidění, nádherné místo. V Monetově domě a zahradách bývá narváno, chce to vychytat termín ;) Celý kraj je krásný... Konec odbočky :D
Ano - také jsem váhala, zda je to přístavní město...Počkáme na Sarah...
Ale kniha je zajímavá.
Intelektuálka: Sarah psala, že už nebude trápit... tak bych řekla, že můžete zadat ;)
Budeme hledat idylickou oblast v Evropě, kam autorka umístila děj knihy plné kulinárních zážitků
Giverny není přístavní město, ale uvědomila jsem si, že v tom mám taky zmatek, když kniha Maminka neříká pravdu není autorova poslední, tak jsem to nechala tak. Intelektuálka by tady jinak musela vyjmenovat celé autorovo dílo :-)
Bussi - to jsou snad jen tři vydané knihy, takže bychom se brzy dočkali kompletního rozuzlení..., takže které město bylo vlastně hádané??? ;-) Neznám, nečetla jsem ani jednu knihu, ale teď už mě to tuplem zajímá ;-)
Sarah - tak jsme tu předvedly tvorbu Bussiho - ale teď opravdu netuším, o jaké město se jedná....
Odpověď na hádanku: těch idylických míst (i kulinárně) může být v Evropě ale opravdu hodně, tak namátkou
-Francie/Paříž a Provence zejména - Umění francouzské kuchyně či Můj život ve Francii - Julia Child
-Itálie/Toskánsko - Vaříme s toskánským sluncem a Toskánsko na každý den - Frances Mayesová
-Itálie/Neapol - Jedině Neapol - Katherine Wilsonová
Le Havre to byl.
Já jsem četla Vážku a koupené mám i Černé lekníny a Maminka neříká pravdu, četla bych jak ďas, ale bohužel není kdy, moc nabitý programem mám, ale můžu si za to sama :-)
Soukroma - Toskánsko to je, ale kniha jiná
Teď mě napadá, že budu do komentářů dávat i zeměpisné údaje...
Tisíc dnů v Toskánsku
od: Marlena de Blasi
to ve mně tak nějak zanechalo jiné zážitky než především kulinární
Poslední dvě hádanky mě inspirovaly, takže se podíváme do jedné ze zmiňovaných zemí, kam velice rádi jezdí Angličané i v aktivním věku, takže je čeká hodně práce všeho druhu a spousta radostí a strastí, prostě nečekaných zážitků včetně chuťových.
Nebude to ale ten nejznámější Angličan ani ten nejopěvovanější region, vypravíme se do méně častého cíle - hledaná kniha jasně popisuje, kde se rodina usadila (budova i region); krom ní napsal autor ještě další knihu o svém životě tamtéž nesoucí poetický titul i se jménem země.
Ten titulní i hádaný region tu vlastně prostřednictvím jednoho významného města zmíněného v jedné z přechozích dvou hádankek už vlastně dnes poodhalen byl. Takže není důvod hádanku vzdávat.
Stavba, kde se rodina usadila (a která je i v titulu hledané knihy), dříve sloužila asi tomu nejdůležitějšímu řemeslu v potravinářství, nikdo se bez těchto základních produktů prakticky neobešel.
Text příspěvku byl upraven 04.05.18 v 09:50
Vložit příspěvek