Hra - zeměpisné a místopisné údaje v literatuře
Kde došlo 20.října 1600 k bitvě, rozhodující o budoucnosti země a státu? Knih je víc, tak snad alespoň jednu.
Hledáme město v Itálii, které proslavil goticky dům ze 14. století kam jistý angličan umístil neméně známé dílo.
Nejsem si jistý, jestli už jsem podobnou hádanku nedával, tak kdyžtak odpusťte...
Kde jistý svérázný bojovník proti cenzuře naživo přehrál děj několika slavných povídek?
Využil toho, že povídky mají hororový charakter, a dovedně díky tomu pozabíjel pár těch cenzorů.
Velká nápověda, ať se pohneme: Nepotřebuju, abyste mi místo určili bůhvíjak přesně. V podstatě mi stačí planeta.
V které zemi se odehrál tichý souboj světových velmistrů, což místní autor využil jako kulisu pro jeden ze svých mnoha detektivních příběhů, s příhodným názvem? Ještě pár desítek let před tím byla země na čele nezáviděníhodného žebříčku úmrtí na TBC. Dva světoví lídři se tam sešli o pár let později, už je to nějaký ten pátek.
Hľadáme mesto, ktoré postihlo veľké zemetrasenie krátko pred príchodom dobyvateľa z druhej strany mora. (jedná sa o alternatívnu históriu a zemetrasenie sa v skutočnosti odohralo až o 224 rokov neskôr).
tipuji román Civilizace (Laurent Binet) - a tipuji i město: podle indicie by to mohl být Lisabon?
Jakou paži měl autor na mysli, když navzdory svému pevnému přesvědčení překřtil své rodné město do románového obrazu?
Napoví slova autorova?
"Má sličná XYZ, líbezné městečko, kvočničko načepýřená nad kuřaty, napůl jsem si tě vysnil, napůl vymyslil a napůl o tobě slyšel od lidí, kteří v tobě stejně jako já nikdy nebyli. Poutníče, jenž přijdeš do XYZ, pomni, že tento kout stvořil Hospodin v rozmarné chvíli. Položil svou pravici doprostřed hlubokých knížecích lesů a svými božskými prsty naznačil pět údolních ramen, do nichž se rozběhne XYZ."
V nemocnici leží muž, kterého kousl had. Kupodivu se mu to stalo na významném úřadě.
Jak se jmenuje ta nemocnice? (A ta kniha?)
Vložit příspěvek