Hra - zeměpisné a místopisné údaje v literatuře
Ve kterém městě se odehrávají příběhy přátel, kteří založili společnost, jejíž název je tvořen iniciálami jejich křestních jmen?
Uff, zase jsem zapomněla.
Takže, ti přátelé jsou tři, znají se z vysoké školy, založili velmi úspěšnou developerskou společnost. A jedná se o romantiku, takže pánové to asi znát nebudou.
Seattle?
(Tip podle obálky, pokud je tam správně, proto nepíšu sérii, pokud je město špatně, tu mám správně určitě.)
Text příspěvku byl upraven 19.07.22 v 08:32
Bydlím v malem městě v Nové Anglii, kde mě mají za podivínku, za tu jinou, ale kdo se bude smát naposledy? Všichni uvidí svůj konec a jenom někoho nechám vyváznout. Kde se můj příběh odehrává?
Nápověda :)
Brzy naše město bude znát každý kvůli tomu, co se tady stalo. Ještě dlouho se na ten masakr a velký požár bude vzpomínat. Možná i na mě. No, možná na mě asi ne. Byla jsem do té doby neviditelná. Viděli mě jenom v okamžik, kdy mi chtěli ublížit. A teď když jsem pryč...kdo by mě viděl?
Kde se můj příběh odehrává?
Děkuji za hádanku a navazuji svou vlastní.
Znáte ten biblický příběh o marnotratném synovi, který promrhal otcovy peníze s prostitutkami? Autor slavného románu se tím zjevně inspiroval a nechal svého hrdinu udělat prakticky totéž. Až tím své rodiče úplně ožebračil. V jakém městě se to stalo?
Město skutečně existovalo a nacházelo se ve velmi teplém podnebném pásu. A román je velice slavný, má zde na DK tisíce čtenářů. Nikdo nic?
Napadá mě Babylon, Kartágo, Sodoma, Gomora, Trója,... ale žádná slavná kniha.
Tak snad pomůže bližší popis osudů onoho hrdiny? Na bohatou kurtizánu přepsal majetek svůj i svých rodičů, dokonce i jejich hrobku. Musel je pak na tajňačku pohřbívat sám... Měl přitom dost vážené povolání. Už se někdo chytá? :-)
Tak tak, po usilovné snaze m.gray nakonec triumfuje MonikaJanka.
Jsi na řadě.
Teraz hľadáme jednú priemyselnú oblasť, ktorá leží v štáte A, ale už 8 rokov má jej väčšinu pod kontrolou štát B. Na jej území sú aj dve bábkové republiky. Názov oblasti tvorí aj titul knihy.
Donbas a kniha pravděpodobně Donbas: Reportáž z ukrajinského konfliktu
Ikonické stíhací letouny, na kterých za druhé světové války a nějakou dobu po ní létali naši piloti, se poté dostaly nejprve do jedné, pro nás dosti vzdálené, země a část z nich i do druhé, ještě exotičtější.
Stačí mi jméno alespoň jedné z těch zemí a název knihy (jde o literaturu faktu).
Vložit příspěvek