Hra - zeměpisné a místopisné údaje v literatuře
V jakém státě se odehrávají napínavé příběhy týkající se vyznavačů starobylé církve, jichž autorka napsala celou sérii, u nás zatím čítající 13 dílů?
... Ta církev funguje hlavně ve třech státech. A v jednom z nich se odehrává celá zmíněná série, do níž u nás za měsíc přibude 14. díl.
ano, série Případy Kate Burkholderové se odehrává v amišské komunitě v Ohiu
Legendární prasák a Američan v Paříži pojmenoval dvě své knihy po protilehlých zeměpisných pojmech. Kterých?
V jakém městečku se odehrálo vražedné drama, o kterém napsal známý spisovatel a založil tím dnes stále více populární žánr "true crime"?
Které město (a okolí) bylo v 60. letech terorizováno nikdy neidentifikovaným sériovým vrahem, jehož přezdívka se doplňuje s názvy knih z mé předešlé hádanky?
asi Zodiac - Severní Kalifornie, San Francisco
Zodiac kniha od: Robert Graysmith
/nezjistili nakonec nedávno, kdo to vlastně byl?/
Text příspěvku byl upraven 12.05.23 v 13:30
Pokud nevadí, že odpovím a narušim vzorec :(
San Francisco / Zodiac
Knih na téma je víc...
A stejně mi to bylo k ničemu o pár vteřin :( i tak to beru jako narušení vzorce v mé hlavně a to mi stačí :)
Tak jak? Zadání splněno, ale pokud máme dál vybírat z přehršle knih o Zodiakovi (já navrhla výše faktografické true crime), pak je třeba k tomu napovědět...
Myslela jsem, že případ není definitivně uzavřen, v reakci na to, jestli ho nedávno neodhalili:-)
Jinak jsem napsala, že obě správně, takže hotovo.
aha, OK, nová HÁDANKA:
Titulní hrdina působí jako poněkud originální samozvaný šerif v jednom dříve prosperujícím rybářském městečku na polárním kruhu, na druhé straně země od hlavního města vzdáleného asi 600 km směrem na JZ. A toto hledané městečko se chlubí působivým arktickým monumentem...
Hledejte ostrov. Uprchnul z něj ten, který se pak svým nespravedlivým soudcům a viníkům pomstil.
Vložit příspěvek