Hra - zeměpisné a místopisné údaje v literatuře
Ve které zemi a knize je pro mužské stopaře obzvláště nebezpečno, pokud nechtějí posloužit jako potrava pro mimozemské entity?
Tak teď nechápu. Jsme ve špatné knize? Nebo se jenom nebere předchozí "srando odpověď" a je třeba napsat doslova "Skotská vysočina"?
Asi jsem nechápavá a vnímala jsem hlavně část 'tak Británie', což nebylo úplně ono. Severní Skotsko ideálně.
Na pokračování se domluvte:)
Myslím, že domluva není třeba, pokud tím soukroma dooprabdy myslela to, co tím myslela, že jsem pochopila, ať pokračuje :)
Ehm, dokud se Skotsko od Británie neodtrhne, Británie je země, kde se kniha podle všeho odehrává (Skoty i Skotsko mám ráda, ale tak to prostě je). Ale nečetla jsem, takže se s naprostým klidem vzdávám zadávání...
Ok, takže si Calypso evidentně může zadat znovu :D
(Já to taky nečetla, stejně jako 3/4 knih z hádanek, ale je to v anotaci knihy.)
Text příspěvku byl upraven 09.08.23 v 13:36
Hledáme místo z legend, které má však své i tak své zeměpisné údaje (předpokládané), a které bylo využito v mnohavariantách svého základního legendárního příběhu. Protože kde nejsou podklady, mohou být různé variace
Kde bychom ho našli dnes?
(Od toho jsou nápovědy, tak je fajn, že se alespoň někdo ozval místo ticha.)
Hledáme místo, kde podle legendy sídlil jeden král. Misto opředené legendou ohledně čar a kouzel a jedné ikonické zbraně. Místo z mnoha příběhů. Co je to za místo? Jedna kniha se dokonce jmenuje přesně podle něj. A kde ho podle některých najdeme v našem světě?
(Druhou částí vás jenom zlobím, ať to není moc jednoduché...ale google to jistí.)
Text příspěvku byl upraven 11.08.23 v 09:03
Skúsim je to Avalon? kniha asi bude Mlhy Avalonu od Marion Zimmer Bradley.
U Artuše jsme správně, ale trochu dřív v jeho životě bylo ještě jiné místo...
(Hledaná kniha obsahuje pouze a jenom název onoho místa.)
Text příspěvku byl upraven 11.08.23 v 09:33
Nikdo nezná místo na skále spojené a Artušem?
(Ale znáte, nedělejte se...)
Vložit příspěvek