Hra - zeměpisné a místopisné údaje v literatuře
autora ani netřeba, ale název detektivní trilogie ano (... triviální ;-)
Caimh McDonnell - Dublinská trilogie (Muž bez tváře - Den, který nikdy nepřijde - Poslední objednávky)
je to Dublin a tamní trilogie - MonikaJanka uhodla to hlavní (a neměla příležitost doplnit zbytek), takže zadává
Kde sa odohráva najnovší román od nositeľky Nobelovej ceny? Názov, ktorý dala knihe sa nenachádza v žiadnom slovníku.
Díky za tip, nečetla jsem a asi se do toho pustím.
Další hádanka:
Kde žila jako mladá unikátní osobnost českého dostihového sportu? Kromě místa hledáme i knihu a samozřejmě i onu osobnost.
hledala jsem tentokráte v přečtených
Lata Brandisová
Nezlomná: Hraběnka, která se postavila nacistům ve Velké pardubické, nejnebezpečnějším dostihu na světě
kniha od: Richard Askwith
a na wikipedii
zámek v Řitce?
Text příspěvku byl upraven 08.09.23 v 07:42
Drsné drama podle skutečných událostí z 16. století se odehrálo ve vesnici, která tvoří titul známého autora. Dříve její jméno bylo výhradně v původním znění, dnes spíš bývá přeložené do češtiny - proto jsou třeba obě varianty.
Toto místo je rovněž známé pod českým i původním názvem. Je známé tím, že se tam pohybuje jezdec, kterému chybí důležitá část těla.
Britku ve vysokém věku tak zaujme přírodovědný seriál věnovaný velmi roztomilým ptákům, kterým i přes velké kolonie mnohde hrozí snižování počtů a někteří z druhů jsou už ohrožení. Má dost peněz, tvrdou palici a plán, takže se vydá na druhý konec zeměkoule, do nehostinných končin. aby se sama podívala, jak to s nimi na jednom ostrově vypadá.
Ten ostrov je fiktivní, ale má ležet ve velmi reálném souostroví, které má svůj předobraz poblíž místa, kde ona dáma žije. Jak se jmenuje a v jaké knize se s nejen s ním můžeme seznámit?
Našla jsem Dáma a tučňáci, ostrov Locket Island někde v Antarktidě. Nečetla jsem, víc údajů nevím.
dobrá. hledaly se skutečné Jižní Shetlandy u Antarktidy (Locket Island - medailonový ostrov - je pak už jen autorčina fikce), předávám
Text příspěvku byl upraven 09.09.23 v 16:08
Hledáme hospodu, kterou se rozhodnou zrekonstruovat a otevřít dva mladí Pražáci na drsné Šumavě.
Šumava - Jelení
Jestli měla hospoda název, to si nevzpomenu, třeba někdo doplní
Tož doplním
Hospoda se jmenovala Liščí mlýn
Jan Otčenášek, Když v ráji pršelo
Vložit příspěvek