Hra - zeměpisné a místopisné údaje v literatuře
Teraz hľadáme miesto, kde ku koncu vojny tragicky zomreli dvaja mladí milenci.
budu šťourat: dotaz zněl na miesto (to by mne totiž zajímalo), stačí mesto (to víme)?
Aha, při zběžném čtení jsem to pochopila tak, že hledáme město. Místo byl kostel, ale který a kde se nacházel, to bych musela vyhledat, pokud to v knize je.
Ale zadávající odpověď uznala, tak je asi dostatečná.
Tak ještě dodatek: Wiki píše, že to byl kostel na náměstí svatého Gervasia.
díky za doplnění (já jsem dotaz právě taky směřovala na MonikaJanka, jak to vlastně bylo ve slovenštině myšleno)
Mala som na mysli len Paríž, kostol ste nemuseli hľadať. Môžte pokračovať.
Tak něco veselejšího: do kterého města se vydala čtyři zvířátka ve známé pohádce, když musela opustit statek?
Text příspěvku byl upraven 09.10.23 v 08:30
Čtyři zvířátka - osel, pes, kočka a kohout - se ve známé pohádce bratří Grimmů vydala do německého města Brémy.
Mladá Američanka přijíždí na stáž do jedné z evropských zemí, zde se zamiluje a provdá za místního muže. Od své svérázné tchýně se učí vařit několik typických regionálních jídel. Která země a konkrétně které město se jí stane milovaným novým domovem?
Jedině Neapol
aneb Co mě naučila má italská tchyně o jídle a rodině
kniha od: Katherine Wilson
... ta se mi líbila!
Ano, je to přesně tak. A mně se knížka také moc líbila.
Díky za správnou odpověď - předávám slovo.
Náš princ se po několika exotických i domácích destinacích vydal na cestu, kterou efektně lemuje logo firmy Shell...
To musí být Santiago de Compostela! Ovšem ten princ mi dal zabrat: Ladislav Zibura, Všechny cesty vedou do Santiaga.
Kniha je správně, Pí se nakonec dostal do Kanady, ale nejdříve s tigrem přistáli v jiné zemi.
Pozrela som sa do knihy a našla som, že Pí a tiger medzitým pristáli v Mexiku.
Vložit příspěvek