Hra - zeměpisné a místopisné údaje v literatuře
Na venkově ještě zůstaneme, a to v jedné moravské vesnici. Dva bratři, mimo jiné nadšení včelaři,, jsou autory obsáhlé románové kroniky, zachycující život na vesnici koncem 19. století.
Ptám se na název vesnice, případně i jejího skutečného vzoru.
Habrůvka
Rok na vsi
Vilém Mrštík , Alois Mrštík
Inspirací byla vesnice Diváky
V jakém městě západoevropské země se odehrává během tří dní válečné drama, které autora nejvíc proslavilo?
No hned mi naskočilo Komu zvoní hrana od Hemingwaye, španělská občanská válka, děj se odehrává v horách Sierra de Guadarrama mezi Segovií a Madridem.
Já byla na Hemingwaye, ale většina spolužáků si jako povinnou četbu vybrala knihy "toho druhého" autora. A ten napsal knihu z meziválečného období, kde hlavní hrdina se potýká s nemocí, kvůli které je v jednom zařízení v jedné zemi. A tu zemi hledáme.
Remarque je mi rozhodně bližší, takže ... Nebe nezná vyvolených se sanatoriem ve Švýcarsku.
V jakém skutečném obávaném vězeňském zařízení se před více než sto lety odehrává napůl snový příběh, inspirovaný skutečným příběhem, netypický pro světoznámého autora?
Je to väznica San Quentin v Kalifornii. Kniha je Tulák po hviezdach od Jacka Londona.
Kam musel narukovať čerstvý absolvent univerzity ďaleko od svojej vlasti? Táto vojna vo svojej dobe silno rezonovala.
Táto spisovateľka píše hlavne romantické príbehy. Z tejto produkcie sa vymyká jej kniha o synovi, ale táto vôbec nesúvisí s hádankou.
Tak celkom nie, hlavnou postavou je jeho priateľka, ktorá v tej vojnovej krajine robí novinárku.
Kde se ocitne hlavní hrdina, který musí nuceně přerušit sportovní kariéru... je to místo, kde byste hledali jiný typ sportu, v oblasti, která je proslavená požitkem, který vede k potřebě fyzické aktivity:)
Text příspěvku byl upraven 17.02.24 v 13:54
Zkusím nápovědu... nečekaně se v těch místech hraje varianta velmi oblíbeného národního sportu, importovaná právě ze Států...
nikdo nic, bude to chtít další nápovědu (mne napadl baseball a Japonsko či Korea, ale tam snad není nic v souvislosti s "požitkem" natož vedoucím "k potřebě fyzické aktivity"! v zadání ;-)
Vložit příspěvek