Hra - zeměpisné a místopisné údaje v literatuře
Název hledaného místa je jmenován i v názvech knih.
Text příspěvku byl upraven 05.09.24 v 13:41
Dravec se objeví mezi neviňátky na prestižní dívčí škole a své dávné přítelkyni, tamní ředitelce, i jejím svěřenkyním musí přispěchat na pomoc velký detektiv.
O jakou školu se jedná a v jakém titulu se setkáme s nečekaně brutálními vraždami na tomto místě zasvěceném vzdělání?
kdepak, tam nesouhlasí nic se zadáním
titul máte v podstatě ihned naservírován
Kam cestovala čtrnáctiletá dívka se svým tatínkem, aby navštívila a poznala svoji matku, která opustila rodinu, když byla dívka ještě malá?
Knížek s titulní hrdinkou napsala autorka několik, postupně v nich vyrůstá z malé holčičky na čtrnáctiletou dívku.
Jméno titulní hrdinky začíná na D a hledané místo má dvouslovný název, první slovo s významem "nový".
Je to opravdu velké město.
Nápovědu máte ve vedlejším vlákně. A už to propána někdo napište.
Sláva, díky Bohu a soukrome jsem konečně vysvobozena!!
(zas tak moc hledat jste nemusela, máte ji v přečtených a hodnotila jste čtyřmi * ;)
m.gray: taky jsem si všimla, ale kdo si to má ty stovky let a tisíce knih pamatovat ;-(
takže jsem musela hledat, navíc to není ani uvedeno jako série...
Titulní hrdelní zločin může vypadat, jakoby se odehrál ve Švýcarech, ale ve skutečnosti nás zavede na opačný konec světa, do významného města, nejen před mnoha sty lety, ale i dnes (s aglomerací zde žije asi 14 milionů obyvatel).
Text příspěvku byl upraven 18.09.24 v 13:09
O hledaném městě se v knize říká:
"X je nejbohatší město na celém jihu, proslulé nočním životem, zvláště svými květinovými čluny na Perlové řece. Život tu jde horečnatým tempem: obchodníci, kteří jsou dnes boháči, mohou být zítra žebráky, a za hracími stoly je možno každou noc získat nebo ztratit celé jmění. Rozumí se samo sebou, že to je opravdový ráj pro všechny možné dobrodruhy a podvodníky, velké i malé, a že nekalé finanční transakce tu jsou běžné."
Tak mi zvědavost nedala a podívala jsem se na Perlovou řeku. Protéká jen menšími městy, původně jsem si myslela, že by mohlo jít o New Orleans, ale ta ohromná aglomerace nesedí na žádné jižanské město. Aglomerace takto velké jsou jen New York, Los Angeles a možná Chicago.
Jinými slovy, přenechávám větším znalcům.
Text příspěvku byl upraven 21.09.24 v 14:34
Vložit příspěvek