Jak se teď právě cítíte?
Zrovna jsem zabila příšeru. Bylo to fuj. Teď v lidském světě jsem z toho nesvá.
Snad to tak nedopadne. Bylo by to zvláštní..
Mně je tedy smutno... mimo jiné z toho, jak se tu začíná nezdravě cenzurovat už i to, v jakých mantinelech smíme přemýšlet a debatovat. To má být jako nějaký testovací prostor pro Mafru?
Člověk by se mohl cítit jako "Alenka v říši divů".
Volná diskuze je volná jen někdy. Jednou se usměrňuje diskuze a citují pravidla, u jiných témat a názorů neliterární diskuze nevadí...
Nechápu, co bylo tak alarmujícího na slušné diskuzi o pozitivech a negativech jednoho konkrétního očkování se vztahem ke zdraví, že vznikla potřeba takovým způsobem - výběrově - zasáhnout.
Není to poprvé a pravděpodobně ani naposledy.
Text příspěvku byl upraven 08.12.21 v 17:35
Bohužel, je to nejspíš tak, Hana H., záleží jestli se někdo ozve, možná i kdo se ozve. V jiném vlakně jsem se na to otázala. Zatím bez odezvy...
Jak se teď právě cítí ti, kteří, na rozdíl od nás, co tu debatujeme, "žijí" s výsledky těch našich disputací...
Místo vděku agresivita. Část společnosti nadělila zdravotníkům k adventu nenávist
(A. Rychlíková, ČRo Plus Názory a argumenty, 9.12.2021 - iRozhlas.cz)
Text příspěvku byl upraven 10.12.21 v 17:09
Siena: bohužel je to tak. Ale jak zařídit opak? Jak pomoct někomu, kdo si nechce nechat pomoct a tím akorát škodí ostatním? Nevim, fakt nevim :(
Co třeba pochopit, že oni to vnímají stejně: tedy že necítí žádnou empatii k svým přáním a potřebám, naopak sklízejí agresivitu protistrany? A proč? Protože nevěří na spásonosnost vakcíny a teď už ani "léčby" která je k mání od českého zdravotnictví.
U nás je jedna obvodní doktorka, (která chválanebesům nemá v referátě moje zdraví), ale ti pacienti kteří u ní registrovaní jsou rozhodně nemají na růžích ustláno: její přístup k nim je hrubý, arogantní, někdy přímo štítivý a v jednom případě našeho společného známého dokonce vyděračský.
Jelikož dotyčný pracuje jako řemeslník, byl touto dámou sjednán k vykonání jistých prací a když došlo na otázku placení, bylo mu sděleno, že pokud bude požadovat platbu, paní doktorka se postará, aby jeho manželka přišla o invalidní důchod který má kvůli bolavým zádům...
Taková malá historka ze života, kterou se v žádné knize nedočtete a na ní Vám chci jen demonstrovat, že lékaři někdy nejsou ti laskaví a empatičtí ochránci zdraví občanů a proto mohou sklízet i to co zaseli.
Taky se mi vybavuje případ z loňského roku, kdy si do médií postěžoval pán, co mu na covidovém oddělení umírala maminka a přestože prosil doktory skoro na kolenou, aby jí podali lék, který si sám obstaral, nakonec se k jeho podání odhodlali až ve chvíli, kdy už bylo na jakékoliv zákroky pozdě...
Text příspěvku byl upraven 10.12.21 v 17:54
Mám podobnou zkušenost jako reader.007. Ovšem pevně věřím, že takových doktorů je menšina.
Řekla bych to tahle: každej, kdo čte není automaticky lepší člověk. A každej, kdo je doktor, není automicky v zóně "nejsem blbec". Ale je pravda, že promile negativních případů jsou pro některé lidi zajímavější než procenta pozitivních případů.
(Čímž to promile neobhajuju. Ale dost lidí s tím promile zvládne docela umě manipulovat s těma, který jsou snadno ovlivnitelný.)
Text příspěvku byl upraven 10.12.21 v 19:01
Reader, to jsi mi připomněla jednoho chirurga z nemocnice v Rumburku, který chtěl vše amputovat. Když se někdo řízl a bylo to na šití, modlil se, aby tam nebyl tenhle řezník, či se ve stylu Rambo ošetřil sám. Jen si teď nemůžu vzpomenout na jeho přezdívku.
Lenka.Vilka, musíme jen doufat, že se tato vlna nějak zase přelije, a že bude ještě někdo, kdo se o nás postará v té příští... omlouvám se, za ten sarkasmus. Iluze jsem velké neměla, přesto mne ta reakce lehce zaskočila... No, takhle nějak si tu žijeme...
Text příspěvku byl upraven 10.12.21 v 20:31
Agresivita je vždy špatná, ať už směrem k lékařům nebo pacientům, existuje obojí.
Otázkou je, kolik procent/promile lidí je agresivních vůči lékařům a z jakého důvodu?
(Mimochodem, agresivita je průvodním jevem některých nemocí a nedá se eliminovat, vždy se s ní lékaři, zdravotníci, ošetřovatelky atd. budou nahodile potkávat.)
R.E.M., ale o tom příspěvek paní Rychlíkové není... o té veřejné dehonestaci, jsem už psala dříve, není zase nijak těžké si nalézt další zdroje a zodpovědět si, kdo a proč...
Text příspěvku byl upraven 11.12.21 v 15:34
Siena: však jsem také nereagovala na váš příspěvek ani text pí Rychlíkové.
Vyjádřila jsem se ke zmínkám o agresi a informacím o popisované agresi z různých zdrojů.
Text příspěvku byl upraven 11.12.21 v 16:09
R.E.M., tak to se omlouvám. Přesto, a možná právě proto, si dovolím připodotknout, že v tomto konkrétním případě nejde o nějaké všeobecné zamyšlení, kde a proč se v lidech bere jistý stupeň agrese. Ač by se dle reakcí dalo tak usuzovat...
Vložit příspěvek