Kniha jako dárek (nejen) k Vánocům - poraďte, doporučte
já si přeji k vánocům knihu:kulička,už jsem jí přečetla a tedˇ bych si ráda pořídila knihovnu a do ní dala svou první knihu:KULIČKU.
Od rodičů jsem knihu nedostala už nevím kolik let, a příteli už jsem naznačila, že když letos dostanu (zase :-D) nějakou knížku budu spokojená
Taky jsi Zuzko mohla naznačit aspoň deset titulů, ať mám z čeho vybírat :D
Já bych pod stromečkem uvítal Bouři mečů a nebo Simmonsovy knihy Ilion či Kantos Hyperionu :)
Text příspěvku byl upraven 05.12.11 v 10:20
Miško, naznačila jsem dva, to snad neni dost?
Ale ja už mam pro tebe jiny darek vybrany, tak si napiš ježiškovi, otci prasatek či komu uznaš za vhodne :-D
Doporučuju napsat Ježíškovi přímo přes Databázi :-) Pokud jste nezaregistrovali, tak většina knih má u sebe přímo "ježíškovský" odkaz.
Dokázala bych si představit 6 titulů (a každou chvilkou víc a víc), které by mě pod stromečkem úplně nadchly. Ale budu svůj seznam muset \"trochu\" zkrátit :-D. Ale to je tak hrozně těžký ... :-).
Jen Bouře mečů má svý místečko jistý ... a že ta vydá za dvě :-D.
Text příspěvku byl upraven 05.12.11 v 02:02
Napsal jsem si o Černočernou tmu od Kinga,Pád titánů od Folletta,Vnější tmu od McCarthyho.Ale ježíšek je nevyzpytatelný tak uvidíme čím se pochlapí.
Poněkud střemhlav jsem pro moji partnerku objednal knihu "Nabarvené ptáče" poté, co jsem vyslechl v rádiu rozhovor s p. Marhoulem, který pracuje na filmové podobě. Až posléze jsem si přečetl několik recenzí i komentářů od čtenářů a začínám se ptát (brzy...), bude-li to pro moji milou (bytost spíše jemná), knížka stravitelná... ?
Tedy, já, ač jsem to nečetla, myslím, že bys jí to dávat neměl. Mně úplně stačily dva úryvky:
( - raději odkaz už smazávám, leckomu by nemusel udělat dobře)
Text příspěvku byl upraven 04.12.12 v 22:41
Záleží na přítelkyni, každopádně pokud je to bytost jemná, tak ta kniha pro ni bude nanejvýš nevhodná. Uvažoval bych o jiné knize, která není plná násilných scén.
Hmm.. ten první úryvek je zajímavý..a o krutosti lidí toho víme oba víc než dost, ty popisované se v podobných obměnách dějí i dnes na různých "bojištích" světa. Netrpím iluzemi o lidech.
Asi si ji nejprve přečtu sám (dokážu-li to) a pak to zvážím
No, já tedy, jakkoli tvrdím, že Vánoce bez knížky nejsou Vánoce, bych radši byla bez knihy pod stromečkem, než tuhle. Nabarvené ptáče jsem definitivně a navždy vyřadila ze seznamu své četby dne 24. října 2010, právě po přečtení si úryvku z 23.10., na který sem dala link kní. I kdyby byl jediný v celé knize, přičemž nepochybuji, že podobných scén tam je víc (viz paulhunter), tak u mě má Ptáče utrum. Pro bytosti jemnější a pro kohokoliv, kdo při čtení vidí a prožívá to, co čte, tahle kniha není vhodná.
A ano, právě proto, že dobře vím, co všechno za hrůzy a příkoří se na světě dějí, nebažím po tom o nich ještě (navíc takhle barvitě) i číst. Ale svou milou znáš nejlíp ty, tak zvažuj. Každý člověk je jiný a má své hranice a meze jinde.
Také možná muži vnímají krutost jinak, nežli ženy - vždyť většinou jsou jejími "vynálezci" a vykonavateli .
To kní: trochu paušalizovaná pravda...ale vcelku asi ano, mužům se častěji dávají do rukou zbraně, chce se od nich, aby vybojovali cokoliv, co je v zájmu několika jedinců a věřili při tom, že je to v zájmu všech.. A vy, ženy, musíte být méně kruté..jinak bychom vás nemohli milovat
Kniha mnou zatřásla, ale to, že jsou to v podstatě spisovatelovy vzpomínky na dětství mnou zatřáslo daleko více. Ostatně kruté tam jsou i ženy.
Autor přiznal v doslovu, že se nejedná o jeho zážitky. Román je založen na vyprávění jeho známého, takže nálepka "autobiografický román" je dosti zavádějící.
Je to zvláštní, ale jako autobiografický jej označuje i náš vydavatel. Cituji popisku: ....na základě vlastních trýznivých zkušeností. Dějová osa knihy je věrně autobiografická......
Kniha je s najväčšou pravdepodobnosťou autobiografická. Kto si prečíta Štěpána Pellara: "Hrdí orli ve smrtelném obklíčení" alebo Grossmana: "Strach" príp. Grynberka: "Moje židovská válka Vítězství" pochopí, že autor si nemusí vymýšľať v Poľsku jednoducho Židia museli bojovať na dvoch frontoch.
Tak to každopádně. :-))
Já si zase přeji Sněhuláka (knížku, né postavit, i když to by taky nebylo marný) :-)
Vložit příspěvek