Knižní šibenice - hra
Ráj by se nám asi líbil všem, ale na mysli jsem měla Účinný lék. Takže pokračuje Kristin Tj.
Tak divné ticho
- - - - / - - / - - / - - / - - - - - / - - - - - - / - - - - - - - / - - - / - - - - - -
Tak divné ticho...
- a - - / - - / - - / - - / - - - - - / - - a - - - / - - - - - a - / a - - / - - - - - -
Cítíme ji všichni, ale že by byla taky slyšet...
- - - - / - - - - - - / - - - -
Text příspěvku byl upraven 21.09.21 v 16:25
Napadlo mne, že bych mohl zkusit hádanku rébusovitou. Takže pozor, dělení slov zadání a odpovědi nemusí odpovídat:
Kam čůrá skupina slov, která začíná velkým písmenem a obsahuje (minimálně) přísudek?
- - - - - / - - - - -
mne napadá klasicky "proti větru", ale to nějak vůbec neladí se zadáním ;-)
Ze zadání vznikne jisté slovní spojení a teprve, když v něm změním dělení slov (ale písmena jinak zanechám v pořadí, v jakém jsou), dostanu správnou odpověď.
---
(Na Vaši minulou hádanku by šlo použít třeba: Partnerství českého hradu a francouzského města.)
/aha, moji bych takto možná vyluštila - tedy aspoň zpětně to jde hravě, Vaše je zatím úplná záhada ;-)/
Text příspěvku byl upraven 22.09.21 v 10:33
Zkusím ji tu ještě chvíli nechat a když zjistím, že se na rébus nikdo nechytá, změním zadání. (A vynadám si :-))
Určitě, tady bývají opravdoví chytrolíni, kteří vyřeší sebezapeklitější rébus :-) Ale možná ji raději zopakujte, když jsme to vyplnili mezitím balastem.
Napadlo mne, že bych mohl zkusit hádanku rébusovitou. Takže pozor, dělení slov, která vyjdou ze zadání, a dělení slov správné odpovědi nemusí odpovídat (pořadí písmen odpovídá):
Kam čůrá skupina slov, která začíná velkým písmenem a obsahuje (minimálně) přísudek?
- - - - - / - - ě - -
Při luštění rébusu mezi slovy "přeskočí" jediné písmenko
- o - - - / - - ě - -
Text příspěvku byl upraven 22.09.21 v 12:47
Tak koukám, že moje hádanka je příliš těžká a musím si proto vynadat.
Odpovědí na zadání "Kam čůrá skupina slov, která začíná velkým písmenem a obsahuje (minimálně) přísudek? " dostanete slovní spojení:
- o - - - - / - ě - - ,
a přehozením jednoho písmene mezi slovy pak kýžený titul knihy:
- o - - - / - - ě - -
no, mne pořád napadá jen "močí..", ale z toho nic kloudného mezi knihami nevypadne, aspoň mně ne
Vložit příspěvek