Knižní šifra - pomůže někdo?
už som to tu písala toľkokrát, ale dám znova... ten pán so slzou na tvári je veľmi významný nemecký filozof, nar. v roku 1844, pôsobil ako profesor na univerzite v Bazileji. dôležité je čo vidíš na obrázku.. prejav emócie. a kniha nie je od neho, ale o ňom
lucitee... nenazvala by som ho pánom... je to rozprávková bytosť.. nevidela som film, ale myslím, že títo ľudkovia žili v podzemí, alebo v horách
Text příspěvku byl upraven 17.11.17 v 21:55
Děkuju, "skřitka" už mám, ale ještě mi hrozně dlouhou dobu nedá spát dole ten jakoby Vinnetou, ale ono to asi není tak, tak jestli by jste znovu poradili?
Dekuju, jdu dal premyslet. To je posledni viditelna co nemam a dost me to toci :-) Dekuju
Ek1 - Myslíte dvojici na vodní ploše? Indiána jste trefila správě, ale jde o jedno jeho konkrétní dobrodružství. Na vodě není náhodou. ;)
A nevíte někdo, kdo by mohl být pán v masce pod tím srdcem, s bílou maskou přes půl obličeje?:)
Ta kočka je román ruského spisovatele a souvisí to s tím městem na stolečku, snad pomohlo:)
ahoj prosím vás ruka v zeleném svetru s cedulkou na níž je číslo 14 a nejspíš tramvaj - mohl by mi někdo pomoci prosím ? :)
okoloidúca Díky moc, neviděla jsem to. Ten filozof mě napadl jako první, ale nepřišel mi podobný pánovi na obrázku :/ Ještě jednou moc děkuju
Vím ze se to probíralo, ale nějak mi to asi nepali.... co ta pukla zem? Průrva, prasklina, propast? Nějak to nemůžu trefit, poradi někdo? Dik
Dobrý den, poradil by mi prosím někdo s vagony na kolejích? Diskusi sleduji již od počátku šifry a na tohle prostě přijít nemohu. Zkoušela jsem soubor povídek a i jednotlivou povídku, českého autora, v níž je toto téma obsažené. (příjmení na "D") A nebere mi to. Bohužel mě nic dalšího nenapadá. A google i martinus také vyhazují jen výše zmíněné. Za pomoc moc děkuji.
iv4189: podle knihy, kterou luštíte byl natočený velice slavný film, jeden z mála českých, který byl oceněný Cenou Akademie - americkým Oscarem. Další nápověda již opravdu není potřeba.
Kris398 : napiš na google kniha prasklina Vpravo ti tam vyjede kniha s tím názvem...
Vložit příspěvek