Kolik stojí roční registrace ve vaší knihovně?
Tedy, na to jak malé městečko jsme, platíme oproti jiným více. Štětí 200 kc
Já vůbec netuším kolik jsem v BN v lednu platila. Bude to asi nějak 120-160 Kč, ale klidně bych dala mnohem víc, když vezmu kolik ušetřím, když nemusím všechny ty knihy kupovat. Vždyť za rok je to směšná částka.
Opava 150 Kč dospělí, děti tuším polovinu, za rezervace 10 Kč za položku, ale s rezervacemi bývá problém, zrovna teď jsem měla od června rezervaci na knihu, která měla být vrácená 8.7. a nějaká dobrá duše ji nevrátila, knihovna to řeší každých 28 dní sankcemi typu, 1. upomínka 20 Kč druhá upomínka 30 Kč za dalších 28 dní, takže k prdu, ale pro osobu, která sankci podléhá pohoda (jindy zase i přes rezervaci, moji knihu půjčily :D). Naštěstí jiná dobrá duše ji vrátila na jinou pobočku, takže jsem si ji nechala odložit (rezervace fyzicky přítomné knihy na pobočce) a za to se nic neplatí. Což je super, ale když si vezmu, kolik peněz ušetřím, tak je to hodně pohodová částka. Mnoho knih třeba ani nestojí za místo v mé knihovničce, které i přesto nějak záhadně dochází a to není zrovna malá. :D Knih si můžete najednou půjčit tuším 40.
Ještě dodám, že SMS a email, který chodí při připravených knihách, které si necháte odložit rezervacích a konci výpůjční doby je zadara.
Text příspěvku byl upraven 14.08.19 v 22:22
Bratislava - Mestská knižnica 4 EUR/rok - dospelí; seniori - 2EUR/rok; študenti SŠ a VŠ - 3 EUR/rok; ŤZP - 1 EUR/rok; deti zdarma
KKV Havlíčkův Brod. Dospělí 100, děti 20, senioři 70+ a ZTP zdarma. Dále se platí 10 korun za využití výdejního boxu před knihovnou, jinak jsou běžné výpůjční služby zdarma.
Text příspěvku byl upraven 30.08.24 v 15:45
Vložit příspěvek