Literární rébusy (a sem tam šifra) - hra
Když vezmete dvouslovný titul samostatného románu autora proslulého svojí sérií, která zanedlouho dosáhne 13 dílů, a nahradíte druhé slovo typicky jednoslovným živočišným titulem z této série, dostanete knihu českého autora.
... Autor zde velmi oblíbený, s dvojhláskovým křestním jménem. A samostatný dvouslovný titul má na svém kontě opravdu jen jeden..., zbytek jsou série a dva samostatné romány s jednoslovným titulem.
Vychází mi z toho Lovci přízraků (Vladimír Šlechta), Lovci hlav a Přízrak (Jo Nesbo).
(Pozn. Protože knihy od Jo Nesbo moc nesleduji, nejdříve jsem si ho nechala proklouznout, když jsem u jeho sérií neviděla žádnou s počtem knih 12 nebo 13. Protože jsou v tom počtu i souborná vydání... Opět poučení :-)
správná cesta, skoro dobře, ale ... "nahradíte druhé slovo typicky jednoslovným živočišným titulem", myšleno opravdu živočichem
To jsem ráda, že jsem uhádla knihu Matěje dadáka, abichom mohli rychle pokračovat. Teď si asi ťukáte na hlavu. Kdo tomu chce rozumnět, jistě brzy oběví princip. Nebudu se dále rozepysovat, moje lstivý vyprávění končí a vy už jistě máte název knihy, aniš jste museli vzít tužku do ruky.
mně to nespisovno připomíná Růži pro Algernon, ale podle chyb by to taky mohlo být něco jako darorla, ale to mi nic neřiká
Lenka.Vilka mě rozesmála, děkuji, moc vtipné, ale je v tom opravdu zašifrovaný název.
soukroma: správně! Jen to potřebuje kosmetickou úpravu na dvouslovný název.
Henri, Henry (česky)
(s významem) jediná
Herkules, Hercule (italsky), nebo dnešní oslavenec
(s významem) slavný seveřan
Helga, Aljona (česky)
Dick (česky)
(s významem) malá medvědice
Jeannette (česky)
(s významem) Živa
vám dají hledaný titul
Vložit příspěvek