Literární rébusy (a sem tam šifra) - hra
Titul:
funkční odrazová plocha (z dnes netradičního materiálu) špičkových orgánů domácí šelmy
Pokud jen trochu znáte filmové westerny, bude pro vás hračkou uhodnout trojslovný název knihy jednoho velmi populárního autora - první dvě slova jsou totožná, třetí se sice liší, ale má stejný význam a dokonce stejné první písmeno.
Trochu přeformuluji otázku a přidám nápovědu:
Trojslovný název knihy jednoho populárního autora je téměř stejný jako název jednoho filmového westernu, který je součástí již ikonické trilogie. Liší se jen třetí slovo, které ale začíná na stejné písmeno a označuje druh platidla.
Trochu přeformuluji otázku a přidám nápovědu:
Trojslovný název knihy jednoho populárního autora je téměř stejný jako název jednoho filmového westernu, který je součástí již ikonické trilogie. Liší se jen třetí slovo, které ale začíná na stejné písmeno a označuje druh platidla.
V šifrách je důležité soustředit se nejdřív na základ, než se přejde na komplikované hádání...
snad to dáme nějak dohromady, mě napadlo něco "v přímém přenosu" nebo "natáčení","online", ale v kombinaci se slovy "vzplanutí", "zážeh" nebo "zápasy" :-) jsem to nenašla. Nebo pro stromy nevidím les?
děkuji za poučení (už mne i něco napadlo - vizuálně, tedy žádná šifra, ale po téhle radě raději nic)
Text příspěvku byl upraven 28.11.23 v 09:53
" šlechtici" aneb Bojovali za Malé pokrývky hlavy.
Text příspěvku byl upraven 30.11.23 v 10:08
aha, Černí baroni aneb válčili jsme za Čepičky
(to mne vůbec nenapadlo, měla jsem za to, že to bude nějaká cizí veselá klasika, nebo náš Kocourkov)
Jsou tam, kde není nic, a povětšinou vypadají jako stojící sirky vyzbrojené aktivní sledovací kamerou.
(Tolik k vizualizaci u jedné z předchozích hádanek.)
Vložit příspěvek