Literární rébusy (a sem tam šifra) - hra

sláva
AMATÉR i HASTROŠ hoops
byli ti tři = Athos, Porthos a Aramis
a DAN GRANÁT
ten čtvrtý do partičky = D'Artagnan
Koukám, že se nikomu nechtělo do luštění takové pěkné (nebo pěkně složité?) přesmyčky ;-)

Přesmyčka hodně povedená a pěkně zapeklitá, do poslední nápovědy jsem si hlavu lámala marně :-)

V roce 1980 otec muslim odvezl své dvě dcery ve věku 14 a15 let z Anglie do svého rodného Jemenu. Tam byly ihned provdány za místní muže (spíše prodány do otroctví), musely žít v nuzných zaostalých podmínkách daleko od civilizace, bez lékařské péče, těžce pracovat, ony i jejich děti byly majetkem jejich manželů.
Tento příběh je popsán ve dvou knihách, jednou z pohledu jedné ze sester, podruhé z pohledu matky, která se usilovně snažila dostat dívky domů.
Vaším úkolem je najít obě knihy.

Prodaná
Zana Muhsen , Andrew Crofts
ta má zřejmě pokračování od téže autorky A Promise To Nadia, u nás nepřeložené
o její matce není ani na její stránce na wikipedii vůbec nic, takže druhou knihu nevím

První kniha je správně, druhá je mnohem méně známá, ale najít se jistě dá.

připomnělo mi to jiný hrůzný příběh, ani nepotřeboval cizince a nábožensky uzavřené země, ... ale raději na veselejší notečku

RÉBUS
Kdyby byl nejslavnější trosečník všech dob seveřan, pak jeho otec by byl ... český pes!

Nikdo nic, tak zase já?
Robin (Zdena Frýbová) pes
Robinson (Robinův syn) Crusoe.

Hodně vzdálení předkové, o něco bližší a nejbližší.
Trilogie, tři podobné názvy.

myslela jsem na Dědictví otců, ale to je vícedílná série, a nic jiného přímo jako "dědictví" ... takže je to asi něco jiného?

Trilogie české autorky byla napsána v 80. létech. Trojslovné názvy se liší v prvním slově.
Vložit příspěvek