Literární rébusy (a sem tam šifra) - hra
TITUL
Sotva opeřené mládě domácí drůbeže na cestách.
(Ve skutečnosti podrobnosti ze života našeho spisovatele, jehož hrdina nás v cizině "definuje".)
Přesmyčka - titul (3v1 = název + 2 hrdinové = "muž + žena")
bacte osahám veš
Přesmyčka - titul (3v1 = název + 2 hrdinové = "muž + žena", v uvozovkách, protože jimi teprve budou)
bacte osahám veš
Takže v přesmyčce je obsažen název knihy a jména dvou postav? Nebo jsou ta jména součástí názvu? Pořád tomu nějak nerozumím. Diakritika souhlasí?
m.gray: já to chápu tak, že název knihy je zároveň jméno dvou hlavních postav
Když za mě vymyslíte novou hádanku, prozradím vám řešení. :-D
Mach a Šebestová
...zas to zpropadené CH, chi chi, aspoň mám omluvu pro neprolomení další přesmyčky!
Koukám, že příležitosti zadat novou hádanku se nikdo nechopil. :-)
Hledáte název knihy.
Kakehaši 1 - 1
Foučková 2 - 2
Nerádová 1 - 3
Petr 2 - 3
Text příspěvku byl upraven 12.04.24 v 18:23
Když přijdete na to, co znamenají ta čísla, bude to už, myslím, dost jednoduché.
Kakehaši 1. - 1.
Foučková 2. - 2.
Nerádová 1. - 3.
Petr 2. - 3.
včera jsem myslela na knihy, ale někteří jich mají víc, dneska jsem šla po křestních jménech a výsledek je ... no, tristní
KAMARAR
Knihy jsou správná cesta. Stačí správně seřadit a pak se znovu zamyslet nad těmi čísly.
Ještě trochu napovím.
Kakehaši 1.k- 1.s
Foučková 2.k - 2.s
Nerádová 1.k - 3.s
Petr 2.k - 3.s
Jak jsem potkal ryby
ale spíš nakonec odhadem, protože spolehnout se na zdejší vyhledávání, ať knih nebo autorů (Petra jsem tipla správně, jinak bych se tu totálně ztratila - vyhledávač samozřejmě zobrazí všechny s křestním jménem, nikoli příjmením, jinak postupně potupně musí jeden prohlížet užší výběr nabízený vpravo nahoře) a rovnání knih, to je Sisyfovská práce
V přesmyčce najdete titul a podtitul = předmět biografie vl. jménem a přezdívkou:
DVOJROLI KŘÍSIL TŘIKRÁT
Vložit příspěvek