Literární rébusy (a sem tam šifra) - hra
Na mne se musí polopatě...
to "... bez..." napovídá počet písmen, dvě slova a ještě BEZ jako součást slova/titulu, nebo to chápu úplně špatně???
Oje, to není nijak sofistikované.
Název má tři slova, první a poslední je potřeba doplnit. Spojuje je BEZ.
Pocet písmen neudavam.
Já to věděla, že zadat to bude komplikovanější než se zdá (smajlík, co si nervózně kouše nehty)
221B: buďte bez obav, každý zadání může pochopit jinak a i v tom je zábava. Je fajn, že tu máme dalšího parťáka. :-)
Já jsem sice zadání pochopila správně, ale hádanku jsem zatím nerozluštila. ;-)
a teď už zbývá jen vědět, co je nejčastěji užívaná rostlinná droga u nás ;-) nemám potuchu
Nejdřív mě napadla marihuana :-D, ale pak jsem usoudila, že to bude nejspíš tabák, tedy se snad bude jednat o cigarety a kouření.
221B: jdu správným směrem nebo jsem úplně vedle?
Všichni jdete správným směrem.
S tou rostlinnou drogou, no, je taková hodně tolerovana. Na některých pracovních pozicích i podporovaná :)
Kdo tvrdí, že ji nezkusil atd...
Napovídám
Droga se užívá ve formě výluhu/odvaru.
Sekret pochází z exokrinní žlázy.
Co by tam mohlo být za slova? Čaj, káva, sliny... jedno bez druhého... hm, žádný vhodný název knihy mi vyhledávání nenabízí. To jsem teda taky zvědavá. :-)
Můžeme dostat ještě nápovědu?
ale exokrinní žlázy už mám nastudované (sekret z nosu u kokainu to prostě není, a taky, kde by se tu vzal.. kokain...)
Exokrinní žlázy a jejich sekrety jsou jasné - hleny, sliny, pot, slzy.... tam toho asi víc nevymyslíme.
Ale co ta droga - výluh/odvar? Čaj, káva, pivo, bylinky... co ještě to může být?
Droga
Postranní větve bývají vodorovně postavené, s listy dvouřadě rozloženými. Palisty jsou vytrvalé, obvykle trojúhelníkovité, s bázemi okolo větévky úzce srostlými.
Rostliny pochází z Afriky, Arabského poloostrova, přičemž optimální podmínky k jejich růstu jsou v nadmořské výšce 1250–1500 m a při průměrné teplotě nad 17 °C
Sekret
Lze mít na něj i alergii, ale spíše na sekret jiných druhů než vlastního.
Ted je to úplně levou zadní, ne?
ne, ještě mírně upřesním:
TITUL
Předměty zkoumání kriminologie a grafologie.
Vložit příspěvek