Literární rébusy (a sem tam šifra) - hra
To byl ale Španěl, ne? V tom případě mi nesedí nápověda: "bez diakritiky v tomto případě znamená, že v zemi hledaného a v jeho jazyce (nejen v daném jméně) se žádná diakritika nevyskytuje", případně jsem ji špatně pochopil.
je to Miguel de Cervantes y Saavedra, gratuluji!
PanPredseda: aha, pardon, jako znalec španělštiny jsem úplně zapomněla na roztomilou tildu, vlnku nad n, ñ (naše ň), v hlavě mi probíhaly všechny možné přehlásky, ocásky, kolečka apod. v dalších řečech s latinkou (a ve španělštině další možné čárky nad samohláskami jsou čistě přízvuky, resp. změny standardního přízvuku, neměnící nic na výslovnosti písmena)
elvi.m jako vítězný borec je zvána na piedestal ku novému zadání
Děkuji a teď něco jednoduchého. Hledá se název knihy.
A kočovná fenka šla.
Hledat na první pokus kočku ve fence je podle mne... zvláštní. O:-)
Jdu přemýšlet nad zadáním...
Žena růží to nebude a přitom je tomu hledané slovní spojení v jistém ohledu hodně blízko.
Nápověda: mnou hádaná kniha ještě nevyšla, ale její název je součástí názvu i dalších knih...
Nevíte nebo tady nikdo není? Protože víc napovědět už nejde...Tedy kromě toho, že si sem odpověď napíšu sama. Že je to přesmyčka, není nápověda, ale jasně viditelný fakt ;)
Text příspěvku byl upraven 28.03.22 v 07:49
Tak já třeba vůbec nevím. Našla jsem v tom různá slova, ale žádný název. Diakritika souhlasí?
M.gray: na 100% sedí...ok, tak něco dám...začátek je v prvním slově :)
No a já si třeba lámal hlavu nad synonymem ke slovnímu spojení "řízený let", ke kterému jsem pak chtěl připojit to "ry".
PanPredseda: vymyslet něco takového by na mě bylo moc komplikovaný...
(Až vám něco vyjde, dejte do vyhledávače databáze. Najdete tři výsledky. A přesně podle nápovědy. Hledaná kniha se ukáže, že nevyšla a další dvě, které již vyšly, které její název v sobě obsahují.)
Vložit příspěvek