Literární rébusy (a sem tam šifra) - hra
Otazníky = slova hledaného titulu, pokud nenapadnou hned, přidávám iniciály nejznámějších autorů u jednotlivých titulů v indiciích:
? záhad (Arnošt V.)
Atlas ? (nesčetné kolektivy)
+
Nebe, peklo, ? (mj. Zdena S.)
? temnoty (Joseph C.)
Pomohl mi Joseph C. a nesčetné kolektivy. Původně jsem se zasekl na Atlasu mraků. ;-)
Robert Stevenson
(Přeložil Zdeněk)
H. Lovecraft
Bunin
VÍTR
Bunin
-
Hector Hugh ("Saki")
Bradbury
MACARGEROVY ROKLE
SREDNI
LIDÉ VEDLE
George
---
(Hledá se název knihy)
Hledala jsem národnosti a místo narození, ale mám z toho guláš. To asi nebude ono, že?
Jsou to Lupiči mrtvol.
Je libo pro ty, co zatím nevyluštili, vysvětlení, nebo si to ještě chtějí zkusit se znalostí správné odpovědi?
Postup řešení mého Romulusu a Rébusu (díky Š+G):
1)
Robert Stevenson - správně Robert Louis Stevenson - první písmeno doplněného slova je "L"
(Přeložil Zdeněk) - zde je to těžké a bez nahlédnutí do knihy Lupiči mrtvol jen těžko zjistíte, že Zdeněk je příjmením Urbánek - "U"
H. Lovecraft - zde třeba doplnit "P"
Bunin - křestním Ivan - "I"
VÍTR - trochu chyták, sbírka Lupiči mrtvol obsahuje jak povídku VÍTR, tak ale i ČERNÝ VÍTR - "Č"
a tak dále
2) Všichni autoři a všechny povídky (i ten překladatel) se ve sbírce Lupiči mrtvol nacházejí, vlastně jsem to opsal z jejího obsahu...
---
Už se třesu nedočkavostí, co na nás vymyslí soukroma
K tečkám doplním, že plán předsedy počkat, až se odhalí mojí inteligence, nevyšel :D
Kdybych věděl, že dojde k odhalování, počkal bych až do desáté večer... O:-)
Tak tu je HLAVOLAM:
Hledejte titul:
AEEIIIOCCCKLNVZ
Který napsal:
YXUSLOHLDEAU
P.S. Do třetice všeho dobrého, snad tentokrát přesmyčka uspěje, jinak...
I ne,
pane ...
Tohle není křída v loji,
musí to být ...
(Kdo trefí titul, jistě najde i autora.)
Řešení nemám, jen vzpomínku. Hádanka mi připomněla animovaný seriál Pojďte, pane, budeme si hrát. Pamatujete? Doufám, že jsem tím ostatní hadače nesvedla z cesty. :-)
Švejk to není, z vojenského prostředí ano.
A tu "básničku" jsem vymyslel já, takže ji v žádném díle nenajdete.
...když tady vidím, že někdo došel k "státblbovi" Švejkovi....tak další takový je Ernest Goodbody ....sice vůbec nevím jak ho přitvořit k té jakési básničce....
Vložit příspěvek