Literární rébusy (a sem tam šifra) - hra
Je to správně. Ovšem na to, kolik mi dalo práce vymyslet něco smysluplného, byla hádanka vyluštěna až moc snadno. Na zdejší hadače jsem prostě krátká.
Dotyčnou knihu ale vřele doporučuji, patří k tomu nejlepšímu, co jsem poslední dobou četla.
biki: ale nebyla, bádala jsem nad vídeňskými okresy apod., ale pak jsem se pořádně zadívala na písmena, vedle sebe a pod sebou, a ověřila si, že má titul nějakou souvislost s Vídní (autora znám, ale z německé historie ...)
S nadcházejícím víkendem něco (možná) zapeklitého, minimálně tedy vyžadujícího dva kroky při hádání.
HÁDANKA
Gatsby
Aldebaran
Myškin
Achilleus aspol.
Poznámka/nápověda: hledaný krátký titul se tu již hádal; zadavatel/ka hádanky ví, že jsem měla zálusk na stejný terč, takže teď, kdy nazrál čas, se jistě odpovědi vzdá.
HÁDANKA
Gatsby
Aldebaran
Myškin
Achilleus aspol.
1. krok: odhalit 4 znaky uvádějící související tituly by neměl být problém
Tři dny a nikdo nic?
K 1. kroku opravdu není co dodat..., postup zcela průhledně naservírován.
V 1. kroku je třeba odhalit 4 znaky uvádějící tituly související se čtyřmi jmény výše ... ("Eger" neobsahuje ani jeden z hledaných znaků)
A 2. krok pak už třeba intuitivně - ze 4 znaků vyjde jednoduchým převodem výsledný titul o třech písmenech.
ne, a protože nevím, kde se tipy berou, potřebujeme výsledek prvního kroku
4 znaky uvádějící výše odhalené tituly (krom posledního, to není ono) = ????
Ačkoli se neptám ani na titul, ani na autora, tenhle dotaz pro čtenáře zapadá tematicky přesně do tohoto vlákna:
S jakým samodetekujícím kódem se setkáváme prakticky denně?
Jistá oblíbená židovská operace (díky Kocoure z Červeného trpaslíka) - jedno písmeno = termín související s knihami (a ten hledáme)
Vložit příspěvek