Literární rébusy (a sem tam šifra) - hra
Tak dobře, nápověda:
Už mě z vlákna trochu znáte, takže všichni víte, že jsem člověk, který věci nerad komplikuje, a jde přímou a jasnou cestou. Takže když se nad tím zamyslíte, najdete tu nejzákladnější a nejrychlejší cestu a následně si v hledání zkontrolujete, zda je zde povídka toho názvu, tak asi půjde už jenom o to, kdo si tohle přečte jako první, a taky jako první odpoví. Bude to mít hned :)
Takže to shrnu:
Máte tři slova.
Víte, že máte použít tu nejzákladnější metodu luštění.
Víte, že výsledkem jsou tři písmena, která vytvoří jedno slovo.
Víte, že "ehm" to není. Tak co to asi může být? Hmm, co asi... :)
Dodám že se nemusíte stydět, že vás jako první napadla taková blbina jako řešení. Píšu to tady často ... Ta nejjednodušší cesta je kolikrát ta nejlepší ;) proto jsou písmena za sebou podle slov. Napsat víc, tak už leda odpověď, ale to se mi nechce :D to chci napsat od vás :)
Text příspěvku byl upraven 29.08.22 v 13:12
Takže přestože jsem doslova napsala napovědu: vemte první písmena ze slov zadání, dejte je za sebe, jak jsou slova v zadání, žádné přehazovaní, prostě je dejte tak, jak je dostanete, nikdo tuto těžkou úlohu nezvládl vyřešit.
Odpověď je tedy: NMR
Ať zadává kdo chce.
Úloha byla opravdu jednoduchá a věřím, že nejenom já jsem ta písmena vyluštila snadno a rychle, ale - nevím, jak ostatním - nepovedlo se mi povídku najít tady na databázi a potvrdit si tak správné řešení.
To jen pro vysvětlení, aby nevznikly dohady na téma zájem či nezájem. Rozhodně zájem. :-)
Také jsem našla jen jakési Základy NMR spektroskopie, což podle anotace rozhodně neni povídka.
Protože musíte ve výsledcích hledání překliknout tam, do záložky, podle toho jaký výsledek hledáte...kdyby bylo hledání kvůli ověření komplikovanější, nechtěla bych po vás hledání jiným stylem, proto jsem psala, že to lze ověřit přes hledání DK, kdyby to nešlo jinak, to by bylo ode mě moc krutý...a zbytečně těžký
https://www.databazeknih.cz/search?q=Nmr&in=tales
Text příspěvku byl upraven 30.08.22 v 09:33
HÁDANKA - autor
Značka silného a kvalitního auta, foneticky.
= krátké příjmení pro naše končiny znějící velmi nezvykle, zde má hned šest zástupců, z toho jediného žijícího spisovatele-cestovatele.
Zdá se, že auta mi jdou. :-)))
Pro práci a slavení není čas na šifru, tak alespoň jednoduchá ( myslím) hádanka.
Muška jenom zlatá vlastní něco, co je sice moje, ale moji blízcí to používají víc než já.
Jde o název knihy.
Opět hrátka se jménem autora:
Pouhým doplněním jednoho diakritického znaménka k příjmení našeho nejznámějšího zahraničního rozhlasového zpravodaje, zejména z hrdého Albionu, dostanete jméno současného, o dvě generace mladšího spisovatele- cestovatele, který svou nedávnou trojslabičnou trojslovnou prvotinou příjemně překvapil, a to zejména milovníky střední Ameriky (a milovníky - opuštěných - psů).
A C H I L O P S V
Seřaďte hlásky správně a dostanete název knihy.
(CH nebrat dohromady jako ch)
Hledejde název knihy
8 35196U 9 6B512423
Klíčem je zadání z předchozí hádanky.
K diakritice přistupujte s mírnou tolerancí.
Vložit příspěvek