Literární rébusy (a sem tam šifra) - hra
Jednoslovný název knihy tvoří podivné slovo, se kterým se nikde jinde, než v této knížce, nesetkáme.
Já vím, prostě jsem to zkusila. :-) Kantonů je tolik po celém světě... Co třeba napovědět světadílem? ;)
no, mne napadne vedle Kantonu už jen jediná země s kantony, podle wikipedie jsou ještě dvě další, které tedy nenapadnou, protože se to označení běžně moc nepoužívá, v každém případě jsou to země na stejném kontinentě (moc kantonů tedy ve skutečnosti po celém světě není)
No, jelikož nápověda vlastně neproběhla (můj názor), tak napíšu:
Lev Švyhnos
ale no tak, nápověda proběhla, aniž by, dle mého názoru, vůbec byla (a je) nutná
HÁDANKA
král zvířat + kanton = celé jméno autora
(ani křestní se ještě nepodařilo trefit)
(No, právě, první věc na vyřešení je otevřít si wiki s přehledem, takže proběhla, ale vlastně neproběhla, proto jsem napsala "můj názor".)
Jestli ještě můžu k těm kantonům:
nevím o všech zemích, které se dělí na kantony, znám např. Švýcarsko, Belgii, Francii, Lucembursko, Ekvádor, Čínu ... a jsme na třech kontinentech.
Zkoušela jsem spojit jména Lev, Lion, Lionel ze zdejší databáze s některým kantonem, zatím bez úspěchu. Možná nemám správně ještě ani křestní jméno?
Nebo na to jdu celkově špatně?
Nejspíš je to úplně prosté a já to jen nevidím. :(
Text příspěvku byl upraven 08.09.22 v 12:27
Taky by mě to zajímalo, ale stále opakovat dokola zadání během špatného hádání bez žádné nápovědy (najdete si to na wiki není nápověda)...je kruté. Ale o to víc jsem zvědavá na správnou odpověď :)
Text příspěvku byl upraven 08.09.22 v 12:20
Když to shrnu: Lev ani Lion to není a předpokládám, že se jedná o nějaký evropský kanton. Jsou moje doměnky správné?
Stále hledáte autora, jehož:
křestní jméno = ještě jiná varianta "krále zvířat"
příjmení = zakládající kanton dnešní federativní republiky (já vám to neulehčím, když se řekne kanton, představím si jen jednu zemi, kde jsou krásné hory a jezera s vůní přírody a různých pochutin; v Číně vidím Kanton jméno města jen jedno; tak nakonec jsem to hodně ulehčila!) + jedno písmenko nakonec (tak jsem se zaujala tím, zda tento název nepatří mj. jiné velké šelmě, že jsem brala konečné písmeno za dané, ale ono by v tom hledaném příjmení nakonec chybělo!, mea culpa)
Když se řekne kanton, mě se vybaví Švýcarsko, protože jsem tam dvakrát byla. Nádherné hory tam jsou, na nějaké jsem vylezla, průzračná jezera taky, v nějakém jsem si máchala nohy... ale jestli obě myslíme totéž, těžko říct. :(
Leon Uris?
Víc už toho asi nevymyslím.
Text příspěvku byl upraven 08.09.22 v 15:14
je to zcela správně, Leon Uris
pozn.: švýcarský kanton Uri + s (původně zamýšleno jako kombinace kantonu Uri a medvěda Ursus), ještě jednou se omlouvám, že to "s" mi nějak při zadávání vypadlo
Pavlína197: samozřejmě jsem myslela jen na Švýcarsko, jediná federativní republika nejen ze zemí zmíněných výše dělených na kantony (ani království jako Belgie ani velkovévodství jako Lucembursko, u Francie slyším o kantonech prvně, ale stejně to není federace) a taky jediná s pořádnými horami a jezery a sýry a čokoládou ;-)
Hurá, už to tady zase funguje!
Švýcarsko mě napadlo jako první, ale prostě se mi žádný kanton nehodil, tak jsem hledala dál. A bylo to nakonec tak, jak jsem říkala - jednoduché, jen to nevidím. Došlo mi to až s výrazem ,,zakládající kanton".
Ach ano - švýcarské sýýýry a čokoláááda!!! :-)))
Abyste dlouho nečekali, napíšu ,,verše", které mne napadly, když jsem zavadila o jednu básnickou sbírku. ( Je to také název kapely a filmu.)
Velký pták
leká,
co každého nás čeká.
Vložit příspěvek