Literární rébusy (a sem tam šifra) - hra
výborně, to je přesně on
a děkuji za názorný rozbor, aby všem bylo hned vše jasno :-)
předávám
Děkuji za předání a dávám jednoduchou hádanku - jméno současného autora.
Křestní jméno má tři souhlásky a dvě stejné samohlásky, příjmení - jeden z měsíců v roce ( v jiném jazyce než češtině)
Za dva dny nikdo nic, takže tak jednoduché zadání to asi není - potřebuje se nápověda!
Nápověda není třeba - ano, je to Peter May - děkuji mfc za správnou odpovědˇ.
Vida, to by mne nenapadlo (škoda, že nesedí i Kar/e/l May ;-)
A vida, stačí postrčit, a odpověď se vynoří, ale nijak to neřeší pokračování, když se úspěšná/ý mfc tak rychle vzdal/a privilegia zadat :-(
Vidím, že zatím nikdo další hádanku nezadal. Já bych pro vás jednu měla.
Napadlo mě to, když jsem se zaobírala ranní hygienou. Jde dokonce o sérii, každá kniha se jmenuje trochu jinak, ale jedno slovo je v názvu vždy stejné.
Přijdete na to jedno slovo?
Napovím, že z druhé ruky bych tyto knihy nejspíš nekoupila. :-)
Shrnu nápovědy a jednu přidám:
Hádanka mě napadla, když jsem se zaobírala ranní hygienou.
Z druhé ruky bych tyto knihy nejspíš nekoupila.
V sérii jsem zatím našla šest knih.
Už jste blízko. Nehledáme ale konkrétní titul, jen slovo, které se vyskytuje v názvu šesti českých knih.
Ne ne. Ale je to vlastně taky nápověda. :-)
Jste vážně blízko.
Trůn neboli toaleta neboli ....
Čtivo na to místo určené je....
Tak to zkusím jako rébus:
Toaleta+část ulice mezi domy a silnicí
Nehledáme konkrétní titul, ale slovo, které je součástí názvu šesti podobných knih.
Text příspěvku byl upraven 08.10.22 v 21:47
Ano! Ano!
Jeden náš soused luští na záchodě křížovky, můj táta tam čítával noviny ( ještě v dobách, kdy se pak používaly místo toaletního papíru), někdo paří na mobilu... A teď už máme i záchodové knížky. Zeptala bych se, co tam děláte vy, ale když tam i ten císařpán chodí sám... Doufám, že moje toaletní hádanka někoho nepohoršila. :-)
Text příspěvku byl upraven 08.10.22 v 22:00
Zadám zítra...ale já se vždy snažím být co nejrychleji pryč :D v telefonu si čtu během čištění zubů ;)
Byl mi jasné, že tohle bude první hádaná možnost, tak napovím, protože to není správně:
Přidejte do čísel vhodné diakritické znaménko (stejné a jedno do každého z nich) a místo "+" spojku, kterou zastupuje. A dojdete k údaji, který je důležitý ke zjištění významu čísel.
128 + 35
Taky mě jako první napadl Messerschmitt Me 163. A vzpomněla jsem si na PanaPredsedu. :-) Ale říkala jsem si, že tak jednoduché to nebude. Nějak mi nic nevychází. Zkoušela jsem desetinné čárky, stupně, minuty... a spojku a. Byla by ještě nápověda?
Text příspěvku byl upraven 10.10.22 v 16:05
Vložit příspěvek