Máš jednu větu – fantasy.

Tak jsem raději potichoučku rozepnul zip svého oblýskaného a pomalu se rozpadávajícího bomberu a z podpažního pouzdra vytáhl sadu vonných vrhacích párátek, které jsem den předtím štípnul v bufíku U divoké svině.

Pro kontrolu jsem se na ně podíval a zjistil, že mají dávno prošlou trvanlivost.

Každopádně mi bylo jasné, že s prošlými párátky mám proti Feťákovu samopalu Heckler & Urinal MP5 asi takovou šanci, jako Šušíkův kapesník proti jeho invazivní senné rýmě.

Ale už byl nejvyšší čas z téhle jeskyně vypadnout a tak jsem ty párátka vrhl Feťakovi přímo do jeho tří ksichtů, pro jistotu mumlaje to zaklínadlo, které mělo barvy jeho počítadla změnit ve výbušninu.

Ten mi tady chyběl, pomyslel jsem si, ale nebyl jsem si jistý na čí straně vlastně je.

Je to nějaký příbuzný mé matky a válka mezi jejich rody trvá už padesát let.

Zatímco Feťák vykašlával párátka a Šušík si utíral nos do nohavice (protože rukáv už měl úplně promočený), v Pitralonových rukou se objevila přenosná laserová sekačka.

Začalo mi být čím dál tím jasnější, že Liběna není doma, jinak by se do toho dávno vložila, byla tedy ještě naděje na únik nouzovým východem.

"Máš nějaký problém, kámo?" procedil skrze zuby (v nichž mu uvízlo pár decentních drobečků od snídaně) a jediným mocným trhnutím nakopnul sekačku.

"Uvízl jsem v téhle jeskyni s bandou psychopatů, tlačí mně čas, protože musím splnit nesplnitelný úkol, a ty se mně tady ptáš jestli mám problém?!"odvětil jsem na to naštvaně.

Má milá, Werra, si mezitím uvědomila, že je v naší Nebeské chatrči sama a vydala se mě hledat.

O čemž, pochopitelně, nikdo z nás neměl ani páru – a tak se stalo, že Feťák strhl samopal z ramene, Šušík prskavě kýchnul, já sebou nehrdinsky hodil na zem a Pitralon bez jediného mrknutí oka oddělil svou rychlopalnou sekačkou všechny tři Feťákovy hlavy od jeho bídného trupu.

"Půlku tvého problému jsem vyřešil, tímto je tamta dávná věc vyrovnaná, příště už nebudu na tvé straně"prohlásil, překročil Feťakovo tělo a zmizel.

Werra chtěla vpadnout do jeskyně a chtěla mě zachránit, naštěstí jí v tom její matka Liběna zabránila.

"Ty brďo, tak tohle bylo vo fous " odfrkl si Šušík, přešlápl z chapadla na chapadlo a trochu přihlouple na mě pohlédl," ty toho sekačkáře znáš?"

"Vzdálený příbuzný" přiznal jsem, ale nepřiznal jsem se, že vůbec netuším o jaké to staré záležitostí to Pitralon mluvil.

Werra poslala myšlenkovou zprávu svému otci, to byla taková upíří specialitka.

Jenže vtipálek Šušík ten Weřřin myšlenkový paprsek odklonil pomocí Prstenu Pravdy směrem do otvoru v kadibudce a pak na mě znovu pohlédl těma svýma zvědavýma, věčně uslzenýma očima: "Takže nějakej strejda nebo tak něco?"

"Bratranec babiččina bratrance."řekl jsem a než stačil položit další otázku, vyběhl jsem z jeskyně, už byl vážně čas odtamtud vypadnout.
Vložit příspěvek