Niečo na odľahčenie

Kedysi som robievala rožky z kysnutého cesta s rôznou mäsovou či syrovou náplňou a tie rožky mali rôzne tvary - I, C, S, V - aby bolo poznať, čo je dnu. Ale ten recept je strašne náročný na čas, už som to roky nerobila, nechce sa mi do toho.

ja som tretia škola - nemusím paradajkovú omáčku vôbec! Čiže až bude na zozname, bude veľmi zle. Posledný varí paradajkovú omáčku...
Text příspěvku byl upraven 16.04.20 v 12:31

Bývávali jsme jablečná a rybízová velmoc. Paradajkovú omáčku bez velké polévkové lžíce rybízové zavařeniny si prostě nedokážu představit. Dnes se u nás už nevaří a domácí rybízovou zavařeninu také už dávno nemáme. Rád si to dávám kdekoliv kde mohu, bohužel bez té zavařeniny to zdaleka není ono. Máte-li ji doma doporučuji vyzkoušet. Je to doopravdy moc dobré. Dodnes stále vzpomínám.

bamba: Taky jsme s mamkou napsaly, jaká jídla uvařit. Teď, jak jsou bráchové i naši doma, tak vaří častěji. Já teda jím v práci, ale občas si nevyberu, tak někdy jím i doma.
A co se týká omáčky, já jí mám ráda, ale tymián nedáváme.
Text příspěvku byl upraven 16.04.20 v 13:41

Někdo tady nedávno mluvil o svatbách a teď jsem zachytil podobné téma i v rádiu. Říkali něco v tom smyslu, že nevěsty se stále připravují, i když nevědí kdy ten den přijde. Tak mě napadlo, že by se to dalo napojovat na pohřby. Pohřby zakázaný nejsou, tak by stačilo domluvit se s panem farářem, že by rovnou po funuse sfouknul přímo na hřbitově takovou svatbičku jako melouch. Jen by z nevěsty stáhli černej plášť, co si vzala na pohřeb, muzikanti by si vzali jiný noty a už by to jelo.

woodward: Že by to šlo od pohřbu k svatbě. Zajímavý nápad.
Zaslechnuto v rádiu: "Od pondělí (myslím že už příštího) mají být povolené svatby, ale pouze do 10 lidí. Snoubenci nemusejí mít roušky, ale jinak se musí dodržovat všechna pravidla a odstup dva metry."
Nepostřehla jsem, zda ten odsup je i u těch snoubenců. :D A jak by probíhal polibek.
Text příspěvku byl upraven 17.04.20 v 08:34

woodward - ešte pred niekoľkými storočiami boli svadobné šaty čiernej farby. Stačí oprášiť, vyklepnúť z nich nebožtíka a vrátiť sa k dobrým starým zvykom.

Myslím, že spousta by se jich našla i bez nebožtíka. Všechny svatby se nepovedou dotáhnout do konce a takový šaty pak neužitečně visej ve skříni. To je dobrej nápad využít je takhle na dvě příležitosti najednou.

Polibek mezi členy rodiny zákon zřejmě neomezuje, zato PŘED uzavřením manželství, čili před dokončením příslušné fáze obřadu = 10 000 Kč!

Nojo, z toho pak musí mít i ten koronavirus hned lepší pocit, že se nešíří v rozporu se zákonem!

O tom nic nevím. Já mám jenom pocit, že koronavirus má lepší pocit, když neporušuje zákon. Graf ani žádnou tabulku, která by to podložila, nemám.

woodward - vychádzaš z toho, že príroda dodržuje prírodné zákony? No a nebude to dané tým, že si tieto zákony príroda sama vymyslela?

bamba má pravdu. dar je něco, co dostaneš zadarmo. tihle dárečkové nás přijdou pěkně draho.

Tu je niečo na odľahčenie, jidiš song na aktuálnu tému: corona vírus :
https://www.youtube.com/watch?v=9KWKULus2Kk

bamba: Koněv z Dejvic možná dorazí na Slovensko. Zájem projevil Ján Čarnogurský. :-)
Vložit příspěvek