Off topic a pověry a bludy všeho druhu
Je, a dneska se už tyhle Trnkovy starožitnosti vůbec neviděj. Já moc do kina nechodím, ale myslím, že krátký filmy před hlavním filmem se už vůbec nedávaj. Nebo jo?
Hanka: A znáš tohle? Je to taky trochu slaboduchý, jako ten chemickej vtip, ale mě to baví, mám jich stažených v počítači asi patnáct. Tenhle je jeden z nejlepších: (Trvá to chviličku, nějakých 5 minut)
http://www.purpulo.com/en/node/47478
Text příspěvku byl upraven 31.08.17 v 09:24
ahoj hanko, dneska jsem si na tebe vzpomněl, jak jsi říkala, že tvoje děti se vyznají v botanice. ségra mi připomněla jedno rodinné úsloví, které vzniklo, když o prázdninách v jugošce v kempu kdysi dávno jakejsi malej klučina přiběhl ke stanu, v ruce držel velikánskou piniovou šišku a křičel: "mamíí, tohle si vezmeme domů, zasadíme to a vyroste nám pěkný... pěkný... něco!" napadlo mě, že to by se tvým dětem nemohlo stát. ;)
"pěkný něco" se od té doby pevně uchytilo v našem rodinném slovníku.
proč by tě škvoři měli děsit? babička sice vždycky vyhrožovala, že takovej škvor člověku vleze do ucha, ale já tomu moc nevěřil. přitom jsou to na pohled tak pěkný a zajímavý breberky.
Že vstupuji do dialogu, ale hodnocení škvora jako pěkné a zajímavé breberky mě fakt nenechalo chladnou. Nevím, co si myslí škvoři, ale já je mám zařazené jako nevábné potvůrky, kterých se štítím. A když si dovolí vlézt do pokoje, tak je nemilosrdně hubím. Naštěstí už si to žádný škvor dlouho nedovolil.
Jinak "pěkné něco" mě pobavilo. Jak výstižné a přitom půvabné. U nás byla jedno období kdejaká rostlina "plevel", i kdyby to byla rozkvetlá pivoňka.
Text příspěvku byl upraven 03.07.16 v 16:01
Nojo, škvoři v domácnosti nebývají vítaní. Já to chápu. Ale že lezou do ucha, to prej není pravda, přestože tahle pověra tvrdošíjně přežívá - a to ani zdaleka ne jenom v Česku.
"Pěkný něco" od té doby používáme pro cokoliv, ne jenom pro rostliny. třeba když se vymejšlí, co někomu dát k svátku a nikdo nemlůže na nic přijít, tak je jistý, že dřív nebo pozdějc někdo "vymyslí", že to prostě chce nějaký pěkný něco.
v domácnosti možno nie, ale v záhrade je to užitočný živočích. Takže ja ich hádžem pekne do záhrady naspäť.
Škvora jsem už docela dlouho nepotkal. Všude je to samá Ruměnice pospolná. Ale nejzajímavější hmyz, který jsem v posledních letech viděl byl motýl Dlouhozobka svízelová. To je taková můra-kolibřík a docela dlouho jsem si myslel, že vidím opravdu kolibříka. :-D Ale jak jsem se dočetl nebyl jsem jediný, kdo se nachytal. :-)
u nás ve věžáku škvoři nejsou. jen mouchy, můry, sem tam zabloudí oknem nějakej ten čmelák.
Hanka: Já znám o mandelince vtip ze starých zlých časů.
Americký letoun vysadí nad českým územím mandelinku bramborovou, ta dopadne na zem, vyhrabe se na všech šest, jde a potká štěnici. "Good morning, can you tell me please, where is the nearest potatoes field?" ptá se mandelinka. A štěnice povídá "Ja něznaju, ja takže turist."
Hanko, jsi tu? Už jsem dlouho neslyšel, jak se vede slunečnicím. Touhle dobou už musej vyčuhovat přes horní hranici troposféry. :)
Hanka: šídla a vážky jsou fantastická stvoření. :-) Chodím na ně do botanické zahrady.
proč lezeš na třešeň v krátkých šatech? příště si vem džíny. a když bude horko, tak ustřižený džíny.
kdes byla na výletě?
Text příspěvku byl upraven 04.07.16 v 23:15
Ženská až na třešeň; no, jak myslíš. A kde jsi byla obhlížet historickou architekturu?
no prosím, archeologové vykopávaj mrtvoly v egyptě a přitom tady v chotouni mají takovej pěknej hrobeček...
my v Bratislave sa s historickými pamiatkami nepárame. Zalejeme betónom, hore na to frkneme anglický trávniček, a pod betónom je to pekne zakonzervované pre ďalšie generácie archeológov so zbíjačkami. http://domov.sme.sk/c/20198484/pozrite-si-zrekonstruovanu-hradnu-zahradu-a-garaze.html
Hanka: jo k rybníčku, k tomu hornímu. V dolním jsou zase japonský kapříci a želvičky. V Chotouni jsem strávil kdysi jednoho silvestra. Potíž je, že Chotouně jsou dvě a nevím jestli to byla zrovna tahle. O mohyle jsem nevěděl, jinak bych k ní zavítal.
bamba: Ach, jaká krásná barokní garáž :-) A k článku je i vtipná diskuze.
Eicherik: Kterou botanickou zahradu máš na mysli? Nevybavuji si, v které je rybníček. Trochu mi ty zahrady splývají.
Vložit příspěvek