Poznej knihu podle tří indícií
Ano, už už jsem chtěla vložit poznámku, že "biki by to určitě věděla", ale to by vůči ostatním bylo nevhodně podceňující...
takže zadáváš rovnou na dvou vláknech ;-)
Díky, ale s tou zeměpisnou mám potíž. Snad mě i tam něco napadne.
Hádanka:
expolicista - volební kampaň - zemědělská výstava
Něco přidám.
nudící se expolicista - volební kampaň na prezidenta - výhrůžky - zemědělská výstava
já už jsem to včera pohledala - měla by to asi být jedna z detektivek Johna Sandforda, ale už jsem zase zapomněla název (sama jsem nečetla), tak snad se někdo chytí aspoň autora ...
Autor je správně, ale zde bych prosila přesný název knihy. Indicie jsou velmi specifické.
Dík za nápovědu i soukromé.
poválečná Evropa - studená válka - dvojí špionka
dvojí špionku znám jen jednu - Domi Jegorovovou: Rudá volavka a Palác zrady, ale ta je hodně současná (poválečná?)
Ne ne tahle je opravdu poválečná.
Přidávám:
poválečná Evropa - studená válka - špionka západu i východu - emigrace ve Švýcarsku
mladý reportér - na inzerát - hledá speciální děvče
(humor - pseudonym - autorka narozená koncem 1917 zemřela necelý měsíc po svých 95. narozeninách)
Tři mušketýři (Ten opasek nebyl jen tak nějakej opasek, ale širokej bandalír na závěs přes rameno a přes prsa). ;)
Tenhle výraz mi unikl. Z doby, kdy jsem to četla, si pamatuji především to, že ješitný, ale chudý Porthos jej měl zepředu pozlacený, pod pláštěm už to paráda nebyla.
Předávám slovo.
Já znám ten výraz jen z Bludného Holanďana:
Růžový kavalír
uprostřed paviánů
zahodil bandalír
i šavli z porcelánu...
Vložit příspěvek