Poznej knihu podle tří indícií
Že se jedná o knihu Dicka Francise, to bylo poměrně zřejmé. Ale přiznávám, že pro hádanku jsem použila knihu trochu méně frekventovanou, takže pouze z anotace se nedala úplně spolehlivě odhalit.
Naštěstí situaci zachránila správnou odpovědí soukroma, tudíž pokračuje.
a tak si zadání skoro zopakujeme:
vražda nevlastní matky - několik nevlastních sourozenců - expedice do Arktidy
Text příspěvku byl upraven 29.08.18 v 23:18
vražda nevlastní matky-filantropky pohrabáčem - několik nevlastních sourozenců - expedice do Arktidy odvezla alibi - nevlastní bratr zatím obviněn, odsouzen a zemřel
Ano, stará a pořád dobrá
(při zadávání jsem si uvědomila, že i když mám ráda Poirota i Marplovou, od Agáty mám nejoblíbenější tři/čtyři kousky s tak silnou psychologickou zápletkou, že vůbec nevím, který detektiv v nich hraje roli, pokud vůbec nějaký, a Zkouška neviny je jedním z nich)
Trochu z jiného soudku:
čerstvě vynořený ostrov - ztroskotání - tři trosečníci
Architekt - finančník - chirurg
koupelna - skřipec - nemocnice
Piccadilly - Battersea - Salisbury
Zajímavé, ano ta toponyma mi nepomohla. Přiznej se, že to bude nějaká neznámá obskurnost? :-)
Tak se musím přiznat, že při pátrání na internetu jsem při zadání indicíí narazila na tyto stránky a na tuto diskusi, stejná hádanka byla vyřešená 15. 11. 2017: Vražda žádá metodu. Nezadáš něco jiného?
Anasa: Prokristapána, a kdo si to má pamatovat? Nezadám nic jiného. Je to "Vražda žádá metodu" od Dorothy Sayersové. Máš babu.
Hun: Nevím, jestli je to obskurnost. Je to jedna z klasik D. Sayersové.
Taky se často leknu, jestli jsem už tu knihu nezadávala. Jenže se cítím jako falešný hráč, přede mnou to loni dohledala Soukroma. Ale když nechceš zadávat znovu, tak něco vymyslím.
Vložit příspěvek